Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegos czasu kontrolka cisnienia oleju w mojej 730 gasla coraz pozniej,a wczoraj klapa,wogole nie zgasla.mam swiezo wymieniony olej,i filtry a mimo to kontrolka nie gasnie.czy to czujnik,czy moze szukac gdzie indziej?
Opublikowano
Od jakiegos czasu kontrolka cisnienia oleju w mojej 730 gasla coraz pozniej,a wczoraj klapa,wogole nie zgasla.mam swiezo wymieniony olej,i filtry a mimo to kontrolka nie gasnie.czy to czujnik,czy moze szukac gdzie indziej?

Może czujnik... a może nie ma ciśnienia? Czego nie życze...

Opublikowano
a jakie sa objawy slabego cisnienia?nie wliczajac kontrolki oczywiscie.auto ma przejechane 225000km,a i forsowane zbyt mocno nie jest.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Powiedzcie mi gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju bo za cholerę nie ogę znaleźc :cry2:

A mi powiedzcie czy jak się lata bokiem na niskich obrotach to czy może sie to zaświecić?

Tydzeń temu też leciałem, było przeciążenie ale były wyższe obroty bo gazem z tego wyszedłem :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Powiedzcie mi gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju bo za cholerę nie ogę znaleźc :cry2:

pisze to dziś trzeci raz w postach jest pod puszką filtra oleju!!!

U mnie go tam nie ma!

Opublikowano

pisze to dziś trzeci raz w postach jest pod puszką filtra oleju!!!

U mnie go tam nie ma!

Już wszystko wiem i znalazłem tylko, że nie ma go pod puszką filtra oleju tylko znajduje się w głowicy pod zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodzącego!!! Już sobie naprawiłem!