Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:shock: KU**A :shock: Dziś wyjąłem gumy z przednich sprężyn, patrze a tam stabilizator nie jest przykręcony do wahacza :shock: Z drugiej strony to samo :duh: :| :mad2: Z drugiej strony nie ma nawet do niego aczepu na wahaczu :mad2:

Co teraz? :roll: Wymiana wahaczy?

Opublikowano
:shock: KU**A :shock: Dziś wyjąłem gumy z przednich sprężyn, patrze a tam stabilizator nie jest przykręcony do wahacza :shock: Z drugiej strony to samo :duh: :| :mad2: Z drugiej strony nie ma nawet do niego aczepu na wahaczu :mad2:

Co teraz? :roll: Wymiana wahaczy?

te zaczepy to jest oddzielny element nie jest to na stale zwiazane z wahaczem tylko do niego przykrecane elemnent nr 9

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/m/g/4.png

Opublikowano

Acha, w takim razie musze na jakimś szrocie znaleźć ten zaczep i założyć. Ale dlaczego ktoś odłączył stabilizator? Nie miał dzwona przede mną, geometria idealna, jedzie i hamuje prosto, wszystko ok, trzyma się dobrze drogi, można zapierdzielać na zakrętach, a ja od pół roku nie zauważyłem że stabilizator nie jest podłączony :duh:

Teraz spojrzałem, z drugiej strony guma wraz z tym zaczepem jest przyczepiona opaską plastikową do stabilizatora, z drugiej strony tylko guma jest przyczepiona opaską do stabilizatora (tam gdzie zaczep jest w wahaczu. Dlaczego ktoś to porozłączał. Ręcznei tego nie założę, trzeba wygiąć drążek stabilizatoa z 3 cm w dół żeby przykręcić końcówkę, a to się ciężko ugina.