Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

klimatyzacji w aucie nie ma,

@andrzej524 nie jestem za dobry w mechanice, więc za dużo mi to nie powie, chciałem żeby mnie ktoś poprostu nakierował czy to drobnostka może być czy coś poważnego

Opublikowano

:P Cześć.

Najlepiej obetrzyj szmatą te wycieki jak najdokładniej- nawet umyj silnik,

potem przejedź się gdzieś i pooglądaj silnik skąd ci cieknie. Popatrz czy masz olej rozchlapany bo go rozchlapują koła zamachowe (te co pasek na nich chodzi) czy nie to też wiele podpowie skąd leci.

Ja teraz usunąłem wyciek wyglądający jakby miska przepuszczała olej a dzięki tej metodzie mogłem zdjagnozować rzeczywiście co i jak- leciało z uszczelniacza napinacza paska.

Jeżeli poleciała uszczelka pod głowica to typowym objawem będzie biały dym z rury wydechowej, ubytek płynu chłodnicy, ale głównie dymienie.

Z wyciekiem da się jeździc ale i tak mechanik będzie musiał to zrobić (chyba że sie znasz i masz gdzie dłubać) U mnie mechanik w (kieleckim) wziął 100, musiał wymontować chłodnice i cos tam z przodu, jak na ceny w Warszawie gdzie głównie przebywam to chyba tanio.

Pozdrawiam. :D

>TDS bez "S">
Opublikowano
jakbyś mógł to podeślij mi jakiś namiar na tego mechanika, bo ja jestem właśnie z dawnego kieleckiego (obecnie świętokrzyskie) dzięki za rade, jutro spróbuje