Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiele osob z forum ma problem z trzeszczaca tapiecerka w drzwiach. Ja tez mialem ten problem do wczoraj. Probowalem roznych rozwiazan min zabawa z silinkonem w sprayu.... niby troche pomogle ale malo i wczoraj sprobowalem z takimi okraglymi samoprzylepnymi koleczkami z materialu.... nie wiedzialem co dokladnie u mnie trzeszczy i owe kuleczka poprzyklejalem w roznych miejscach w miejscu styku skory z tapicerki z blacha w drzwiach oraz przy uszczelkach i problem zniknal. Tak zrobilem z tylnimi drzwiami a w najblizszych dniach jak znajde troche czasu sprobuje zrobic przednia tapicerke na silokon. wypunktuje na kantach w miejscu stuku z blacha i zobacze. Zawsze mozna odkleic ale powinno pomoc. Jest z tym troche roboty zeby przykleic krazki tak zeby nie bylo ich widac przy otwarciu drzwi ale mysle ze jesli ktos nie moze zniesc tego trzasku i pisku to pobawi sie bo warto znow cieszyc sie jazda bez jakich kolwiek odglosow tapicerki. Wazna rzecz ze niekiedy trzeba blisko siebie poprzyklejac kilka krazkow. wszystko potrwa kilka godzin bo trzeba montowac kilka krazkow pozniej zalozyc tapicerka i poprzciskac ja i sluchac gdzie trzeszczy pozniej zdemontowac tapiecerke i w te miejsca dac krazki. Oczywiscie tapiecerke wystarczy wlozyc na spinki. I tak az zniknie skrzypienie. Jesli sprawdzi sie silikon to tyl zmienie bo u mnie mimo wszystko widac troche te krazki i denerwuje mnie to. W miejscach styku tapiecerki z uszczelka mozna psiknac silikonem w sprayu albo dac krazki. Znika wtedy ten dzwiek tarcia skory o uszczelke.
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
A macie coś na trzeszczącą dechę całą? Bo mi właśnie konsola cała na dziurach pracuje. Tak myślałem żeby to rozebrać i mocno skręcić śrubami czy coś, hmm... :roll:
Opublikowano

uskarżanie sie na trzeszczące plastiki klijent w mercedesie (oczywiscie w nowym aucie) usłyszał że sie za dużo wierci w środku nie wymyslone ale z prasy motoryzacyjnej

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Heh - a mi pozostało skrzypienie tapicerki foteli i kanapy w miejscu styku z plastikami - zwłaszcza jak ktoś siedzi na tylnej kanapie to jest to uciążliwe - tylko jak się tego pozbyć - też upchać tam jakiś materiał (pomiędzy kanapę a bok samochodu)?
  • 1 rok później...
Opublikowano
mi tez skrzypia szyby przy ramkach .mechanik mi powiedzial zebym wazelina w sprayu to potraktowal.czekam az mi przysla
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano

Ja poprostu poprzylkejałem solidnie wszystkie schowki, listewki przy dzwiach itp.

Noo i oczywiscie wymieniłem wszystkie spinki na nowe!!! I mam po problemie :roll: (coupe)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potwierdzam, miejsc styku nie da się wyeliminować, zawsze będą. Winne są spinki, klipsy i inne elementy łączące elementy tapicerki.

Jak trzeszcza drzwi, przeważnie dzieje się tak dlatego, że w drzwiach na 15 klipsów kilka brakuje lub jest połamanych. Wtedy jedna strona przylega mocniej niż inna i stąd odgłosy ocierania na dziurach. Nie są to drogie akcesoria (ok. 1 PLN) a działają cuda.

Polecam :D

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.