Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!!!

Ostatnio mam problem ze spryskiwaczami w swoim BMW, problem polega na tym,że poprostu nie działają. Sprawdzałem bezpieczniki, manetkę przy kierownicy i nic wszystko o.k., na bezpiecznikach jest napięcie ale nie dochodzi do silniczka spryskiwacza. Nie wiem czy jest jakiś przekaźnik odpowiedzialny za spryskiwacz. Po naciśnięciu manetki wycieraczki poruszają się a spryskiwacz nic!. Nie wiem co jest grane, jeśli mieliście podobny problem to proszę o info w tej sprawie.

Pozdrawiam MICHAŁ

Opublikowano

Witam Cie,

Mam podobny problem z ta jednak roznica ze mi wycieraczki nie ruszaja jak "klikne" spryskiwacz. Bezpiecznik jest OK, silniczek także i manetka jest OK.

Dzis mam zamiar poszukac troche na necie i moze cos znajde.

Gdybys jednak był szybszy to prosze daj znac.

Acha. Ja mam E30 ale z tego co wiem zmain pomiedzy E30 i E36 w ukladzie spryskiwaczy nie bylo.

Pozdr

Grze

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano
Witam Cie,

Mam podobny problem z ta jednak roznica ze mi wycieraczki nie ruszaja jak "klikne" spryskiwacz. Bezpiecznik jest OK, silniczek także i manetka jest OK.

Acha. Ja mam E30 ale z tego co wiem zmain pomiedzy E30 i E36 w ukladzie spryskiwaczy nie bylo.

Pozdr

Grze

Ja bym sprawdził sam włącznik wycieraczek w kierownicy...

Opublikowano
Witam Cie,

Pozdr

Grze

Ja bym sprawdził sam włącznik wycieraczek w kierownicy... Miernikiem posprawdzać styki w kostce czy po przełączeniu coś się zmienia.

Opublikowano

Rzecz w tym ze sprawdzilem.

Podejrzewam tą długa czarną kość w panelu z bezpiecznikami.

Jak sciągnąłem z niej plastikową obudowę i wtyknąłem bez obudowy to jak włączałem wycieraczki to widziałem jak jeden przekaźnik się przełącza zależnie od trybu pracy (przerywany, ciągły, szybki).

Sama manetka jest OK bo wjechałem pod kolumne kierownicy z miernikiem :) (przy okazji naprawiłem auto wyłączanie kierunkowskazu :) )

Może jakieś inne propzycje??

HELP!!

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!