Skocz do zawartości

Wentylator Chłodnicy Klimatyzacji- Nie Działa !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! Koledzy mam "mały" problem ( nie pierwszy zreszta i nie ostatni ) Po właczeniu klimatyzacji na postoju powinien wystartowac wentylator chłodnicy klimy, ale nie załancza sie i po chwili klima tez przestaje chłodzic !!! Dodam tylko ze wentylator jest na 100% sprawny i ma zasilanie, problem tylko chyba polega na "czyms" co nim steruje ! Czy moze to miec cos wspólnego z czujnikiem cisnienia w układzie klimy, i czy jego ewentualna wymiana wiaze sie z ponownym napełnieniem ??? Prosze o jakies rady i ewentualne wskazówki, za co z góry dziekuje !!! POZDRAWIAM....
Opublikowano
Tak Klima jest nabita. Jak pisałem wczesniej nie pracuje wyntylator chłodnicy klimatyzacji !!! Który jest na bank dobry bo załancza sie jak silnik sie przegrzewa ale powinien sie tez załonczyc jak samochód jest na postoju i właczysz klime !!!
Opublikowano

Nie wiem czy w e46 to jest.

W mojej Me36 i tdse39 wymianiałem czujnik włączania wentylatora. Jest dwu-stopniowy, włącza się przy 91C lub 99C.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
zacznij od kompresora czy sie załancza, a potem reszta klimy, ja ostatnio też szukałem dziuryw całym aż mi sprzęgiełko od kmpresora zaczęło iskrami z pod maski dawać :mad2: