Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e34 m50b25 1991

podczas jazdy wszystko ok ... przelecialem sie wczoraj do niemcowni i 20 minut jechalem 200km/h non stop i wskazowka jak zaczarowana na srodku .... tylko zaczna sie korki jakies auto powoli zaczyna sie grzac az dochodzi do czerwonej kreski ... jak tylko zaczne jechac i auto dostanie lepszego chlodzenia wskazowka wraca na srodek ... dodam ze np. przy wylaczeniu auta na 3 minuty i wlaczeniu ponownie wskazowka temp. jest wychylona bardziej ku czerwonemu przy odpaleniu ponownym niz podczas gaszenia auta ...

plyn w ukladzie zalany uklad odpowietrzony ...

Opublikowano
wydaje mi się ,że po wylączeniu temp. chwilowo wzrosnie[ ja staram sie przed dojechaniem do domu po szybszej jeżdzie silnik schłodzić ,wolniejszą jazda ,często na 5-biegu bez gazu] jeśli jest zle po przyjechaniu chwilę czekam az przechłodzi się na załączonym silniku-ale to z uciązliwej trasy-----myślę, że masz już kiepskie wisco! nie sztuka w trakcie jazdy schlodzić auto, ale na postoju smigło ma własnie za zadanie[ i w korkach] to uczynić, sprawdż też czy nie jest układ zapowietrzony, czy pompa ma dobry wirnik[ są takie pompy co się wirniki niszczą-plastikowe bodajże]-pozdro :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
W siódemie znajomego też było to visco

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
Pompa ma metalowy wirnik u mnie wiec raczej wirnik nie ma na to wyplywu a co najwyzej silnik pompy bo moze pada ;] no i nie zdziwie sie jak bedzie to visco :)
Opublikowano
Po Twoim opisie przypadłości na 99.9% visco. Poza tym pierwszą rzeczą od której się zaczyna jeśli są jaja z chłodzeniem jest własnie visco.