Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dość niedawno zakupiłem swoje pierwsze BMW E36 325 vanos i mam jeszcze kilka wątpliwości. Otóż zbliża mi się wymiana świec i kabli WN i chciałem też wymienić kopułkę i palec rozdzielacza, jednak nigdzie ich nie mogę znależć do mojego silnika (ani w moim silniku :wink: ). To znaczy, że ich nie ma i zapłonem steruje coś innego? Jeśli tak to co? Cewki? Dzięki z góry za odpowiedź, pozdro!
Opublikowano
zgadza sie - nie ma kopulki i palca rozdzielacza, kazda swieca ma osobny uklad sterujacy
Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź! Czyli co wypadałoby wymienić w m50b25 oprócz pasków, filtrów, oleji, płynów oraz kabli i świec w silniku po zakupie, aby odzyskać moc i moment? Pomijam takie sprawy jak planowanie głowicy, uszczelki itp.
Opublikowano
Masz 6 cewek położonych bezpośrednio nad świecami, a czego brakuje Ci w silniku? 2.5 litra ma niezłe kopyto, chyba że jest coś pokrzaczone w silniku. Zwróć uwagę jakiej firmy są cewki!!
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek