Skocz do zawartości

Przy 140 podskakuje... zgubilem chrom nad dzrwiami Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem: przy 140 zaczyna [podskakiwać mi przód jakbym jechałem po wybojach.

Odpadła mi chromowana listwa nad drzwiami, i chce takową zakupić do E30 318i coupe 2 drzwi.

Koła wyważane, nowe opony, jeszcze bez zbieżnośći.. tarcze? ale nie bije przy chamowaniu.

HELP!!! :jawdrop:

Pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano
mi podskakuje ale tak mało powyzej 165 jak jade z górki i nastepnie jest taki podjazd na prostej chyba nie mam tak ale to e36
Opublikowano

prawdopodobnie masz kiepskie opony-powyzej okreslonej predkosci zaczynaja sie wybulac i stad takie podskakiwanie. Na wywazarce tego ne zauwazysz, bo jest za mala predkosc. A czy przypadkiem opona/opony nie "mlaszczą"? Jezeli wydaja z siebie cykliczny odglos takiego mlaśnięcia to masz pekniety kord i kwalifikuje to opone do wymiany.

Zrob maly test: zaloz inne opony, kola do samochodu i sie przejedz. Powinno byc OK.

(O=00=O)
Opublikowano

ja stawiam na padniete amory. taki przypadek mialem jak wstawilem uzywane sportowe gazowe amory i nowe czerwone sprezyny H&R. po jakims czasie amor nie pracowal i beta skakala podobnie do twojej. po warszawie nie odczuwalne a w trasie jak najbardziej powyzej 120-140.

ps. jak ktos ma dostep do takich czarnych listew z e30 coupe to dajcie cynk na pw.

pzdr