Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie m30 byla wersja z katalizatorem i bez czy ona roznila sie czyms jeszcze w wydechu ?? czy tylko brakiem kata ?? i
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
slychac lekko glosniejszy bulgot , i przy przegazowce jest glosniej - dzwiek jest bardziej rasowy

Można to tak nazwać ze bardziej rasowy :wink:

Opisałeś to dokładnie jak jest :)

Opublikowano
powiem tak - jezeli masz katy do wywalenia to wyciagnij z nich srodki ( ktore sprzedasz na allegro ) a puszki po nich zostaw tam gdzie sa - takie wyjscie jest dosc dobre ( oczywiscie dla portwela nie dla srobowiska ) i sprawdzone ...
Opublikowano
Panowie m30 byla wersja z katalizatorem i bez czy ona roznila sie czyms jeszcze w wydechu ?? czy tylko brakiem kata ?? i

Stopień sprężania z katalizatorem 9,0:1

Stopień sprężania bez katalizatora 9,2:1

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano

wiecie co ja tam mechanikiem nie jestem . Też przez chwile myslałem o wywaleniu ale wolałem sie spytac przed taka akcją fachowca - pytałem się Tomka z WFK i kategorycznie odradził takiego zabiegu . Powody - głosniejsza praca układu wydechowego , to moze akurat pasuje co niektórym ale mi nie .

Ja myślałem , że dzięki wywaleniu kata spadnie mi spalanie a jest ponoć dokładnie odwrotnie . Mało tego - w najgorszym przypadku mozna uszkodzić silnik bo z jakiegos powodu pogarsza się odprowadzanie spalin --> wieksze prawdopodobieństwo przegrzania silnika . Nie wiem nie znam sie ale wierze Tomkowi i ja swojego kata nie ruszam .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
same puszki po wywalenu wnętrza brzmia jak by był wydech z puszek od piwa zrobiony. Jak jest zimny bo jak sie rozgrzeje to jest już lepiej
Opublikowano
raczej watpie jest znacznie miejszy opor wiec jak moze palic wiecej , przez tyle lat jesli masz oryginal bo ja mam to jest napewno caly zapchany,,, tego nie oszukasz teraz sa dobre benzyny czyste ale kiedys,,, wiesz kto co lal ?? moze ruska z granicy przemycana i co ??:) ,,,pozatym jesli bylo by tak ze cos sie moze dziac ,, to moje pytanie z postu ,,, czy roznia sie czyms jeszce oprcz tego ze nie maj kata ,, bylo by bez sensu ,,,, chlppaki powiedzieli jasno pozatym tak samo moj mechanik ,, wychodzila wersja z i bez ,,,, mechanicznie niczym sie nie roznily ,,,, .... wiec weszystko jasne ,,, a pali moze wiecej dlatego ze wiecej sie depta bo szybciej przyspiesza:) ....bo przy spokojnej jezdzie napewno pali mniej a a nie wiecej ,,,,
Opublikowano
mechanicznie niczym sie nie roznily ,,,, .... wiec weszystko jasne,

różniły się stopniem sprężania i najwyrazniej jakiś inzynier po cos to zrobił . Zaznaczam ze sie nie znam , po prostu jestem zdania że skoro fabryka tak to przygotowała to niech tak tez jest - ja swojego nie ruszam .

raczej watpie jest znacznie miejszy opor wiec jak moze palic wiecej ,,

biorąc na logike to w pustej puszce powstają zawirowania ...

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
co ty za głupoty opowiadasz w e32 sondy są przed katalizatorem , i nawet po ich wycięciu spełniają swoją funkcje ! natomiast w nowszych modelach sondy są i przed i za katalizatorem , i wtedy jest problem z wycięciem .

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
co ty za głupoty opowiadasz w e32 sondy są przed katalizatorem , i nawet po ich wycięciu spełniają swoją funkcje ! natomiast w nowszych modelach sondy są i przed i za katalizatorem , i wtedy jest problem z wycięciem .

no czyli dobrze napisalem za czy przed to zalezy z ktorej strony patrzec u mnie jest z jednej strony (za czy przed),,, i tylko te stare werse wychodzily z i bez katralizatorow zreszta temat postu mowi o tym ze chodzilo o wersje ktore seryjnie mialy 2 opcje bo ztego co wiem nowsze nie maly takiego wyboru,,, vki bdzo mozliwe tak jak mowisz ze mialy 2 sondy... zapewne masz racje