Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam pytanie przymierzam sie do zakupu 525 rocznik 94-96 pare sztuk sobie juz upatrzylem lecz mam problem :( Chodzi mianowicie o przebieg tych aut !

w roznych ogloszeniach podaja sprzedajacy 190, 250 200 tys :) ktos mi powiedzial zebym sobie przycisnal 3 razy przycisk do zerowania licznika przytrzymal go przy 3 wcisnieciu

i przekrecil do przodu lekko kluczyk w stacyjce Wtedy zaczynal sie odczyt komputera Powiedziano mi ze pozycja numer 1 to rzeczywista wartosc przebiegu !! Ktora nie znika nawet po kreceniu ( prawda ?)

W autach ktore dotad przegladalem zrobilem jak wyzej i okazalo sie ze wyskakiwaly cyfry rzedy 360 tysiecy !! A na liczniku 150, 190 tysi :jawdrop:

Czy ktos mi podpowie co oznaczaja te cyfry w tym tescie/ odczycie komputera ? jest ich chyba z 6 z roznymi wartosciami?

Opublikowano
niewiem dokladnie ale podobno samemu nie da sie sprawdzic orginalnego przebiegu i kazdy mowi co innego wydaje sie to zbyt proste zeby bylo prawdziwe :lol: :lol:
Opublikowano
Ale jak szukasz w tych rocznikach to taki przebieg ( rzędu 300tkm jest bardziej prawdopodobny - ale jeśli auto jest zadbane to nie zrażaj się takim przebiegiem - widziałem na mobile.de ogłoszenie o sprzedaży E 34 z przebiegiem 680tkm !!!! - to nie FSO 1500 czy Polonez - zróbmy test - jak ktoś ma ponad 300tkm niech się odezwie - moj ma 241tkm, ale wcale nie na pewno ) :D
Opublikowano
no wlasnie na mobile albo autoskaucie takie przebiegi to normalka :) skoro to nie przebieg w tym tescie to co ?? moze ktos zyczliwy powie co oznaczaja liczby 1, 2, 3, 4, i dalej ?? :)
Opublikowano
poszukalem popytalem i mam liczby ktore wyskakuja to nie stan licznika tylko: 1-wewnetrzny nr.BMW 2-nr.wtyczki kodujacej 3-liczba K wew.dane BMW 4-nr.podwozia 5-wersja oprogramowania 6-wew.indeks przeprowadzonych zmian :cool2:
Opublikowano
niema co sie pierdzielic , podlacz koputer i zczytaj albo z licznika ale ja ktos zmieni zegary lub piny to najlepiej z silnika. czasem dobry lub glupi zmieni ze nie mozna odczytac. oczywiscie mowimy o modelach tak srednio do 1998/99 roku
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
ja mam 360 tys :)

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
a mi mowili ze rzeczywiscie jest taka opcja ze po przyrzymaniu guzika do zerowania licznika i włączeniu jednoczesnie zapłonu wyskakuje prawdziwy przebieg.sprawdzilem - niby cos tam wyskakuje ale nie wydaje mi sie ze ktoras z tych pozycji to rzeczywisty porzebieg auta :lol: pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oj koledzy ci co wam wciskają że w ten sposób można odczytać przebieg mają dobrze z główką to pewnie jacyś podwórkowi handlarze.Sam padłem ofiarą takiej niewiedzy z jednego z takich cwaniaków jak sprzedawałem swoją e34.Miała około 200 tyś.a jakiś mistrz co mu słoma z butów wystaje wsiadł mi na giełdzie do auta i zaczął tam cudować(dopiero się uczył) aż mu pokazało 400tyś.I cham jeden zaczął coś sapać,próbowałem wytłumaczyć co to znaczy ale mistrz handlu wiedział wszystko i [BAD].Auto giełda w Chojnicach.Gość dość duży ale w głowie otręby.Jak sobie przypomne to az mnie nosi :evil:

Jest tak jak pisze kolega wyżej z tych testów NNIIEE DDAA sie odczytać prawdziwego stanu kilometrów.Oznaczają po kolei to co opisał kolega.Fajną sprawą jest to że 4 punkt pokaże wam 7 ostatnich cyfr numeru VIN (numer nadwozia,maćie go w dowodach).

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo dobrze powiedziane,ale niektórzy myślą że urodzili sie na taśmie montażowej BMW w Monachium i że wiedzą wszystko :nienie: