Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawa sprawa - mój egzemplarz ma wahacze przednie od E30...

Są niby tych samych rozmiarów, ale mocowanie przy tulejach już inne. Mechanik twierdzi, że te z E30-stek były trwalsze i dlatego ktoś sobie je zafundował...

spotkaliście się z tym?[/url]

radocha z jazdy!
Opublikowano
Witam nic nowego i zadziwiajacego. Normalna sprawa. Kumpel tez ma wahacze od e30, tylko że on sam sobie je założył. A róznica w e30 a e36 polegała na tym że średnica otworu dolnego sworznia od koła w e30 była więkasza niz w e36 i zamienić zworzeń z e30 do e36 się nie dało a te w e30 to tzw. sworznie bez strefy komfortu znacznie trwalsze niż w e36 ale produceci jak np. Meyle i inni też juz dawno takie sworznie bez tej gumy komfortowej robią do e36. Więc żadna nowość.
BMW to pełnia życia.
Opublikowano

nikt tu nie pisze o nowości :D, chyba się nie zrozumieliśmy.

Rozwiązanie raczej rzadkie i wiem to od swojego mechanika, który jak zapewne się domyślasz obrócił już w życiu trochę E36-tek. Wcześniej spotkał się z tym głównie w M3

tyle

radocha z jazdy!
Opublikowano
Może i rozwiązanie rzadkie ale jak ktoś jest w temacie to o tym wie. Co do średmnnicy to nie jestem pewnien gdzie mniejsza gdzie większa więc nie spieram się. Jedno jest pewne ze tak jest.
BMW to pełnia życia.