Skocz do zawartości

318 a 318IS jak odróżnić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z gory zaznaczam ze nie chodzi mi o osiagi! model autka to BMW E36. problem w tym ze nie za bardzo sie wglebialem w te silniczki...:( chcialbym sie dowiedziec mniej wiecej jak na gole oko mozna rozpoznac silniczek IS a zwykla 318 jak patrzylem na foto to sa bardzo podobne. jak by ktos mial dokumentacje fotograficzna ewentualnych zmian to bylbym bardzo wdzieczny! czy byly jakies lata w ktorych byly one montowane czy od poczatku do konca mozna bylo wyrazic na niego zachcianke? :roll:

P.S. jeszcze jedno pytanko apropo E36 ogladalem kilka egzemplarzy i pojawia sie w nich rdza...czy modele byly te jakos kiepsko zabezpieczone przed korozja... ten ktory mnie interesuje ma dziwnie zardzewiala maske na progach czyli przy blotniku :shock: blotniki czyste zero rdzy. jakie sa slabe strony tego wozu?

Opublikowano

rdza w e36? jakies kropeczki rdzawe czy cos wiecej? jak cos wiecej to znaczy ze po dzwonie ktos nieocynkowane blachy z oszczednosci zalozyl.

jesli chodzi o 318 i 318 iS to podaj mejla na PW lub gg, a postaram sie jak najszybciej wyslac Ci skan.

• 1 rok później...
Opublikowano
no wlasnie ja mam 318 i na nadkolach mam cos w rodzaju rdzy albo predzej odpryskow lakieru i niestety co mnie bardzo martwi kolo usczelek szyby przedniej co z tym fantem zrobic nadkola pomalawac itp. ale kolo uszczelek jak sie tam dobrac co zrobic??