Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem inna głowicę wysyłkowo. Miała być w stanie idealnym jednak okazało się iż ma dość spore rysy na dolnych mostkach wałka rozrządu.

Wkładając używany wałek i zakładając choćby jeden kompletny mostek nie jestem w stanie nim poruszyć :| Zaznaczam ,że wałek używany jest podniszczony... nowy siedzi w aktualnym silniku którego to głowica ma zużyte prowadnice.

Teraz tak... czy te mostki można jakoś doprowadzić do używalności? Nie wygląda mi to na wymienialną część. A może lepiej jakimś cudem przełożyć prowadnice do starej głowicy?

Bardzo proszę o w miarę szybkie i rzeczowe odpowiedzi.

Dzięki i pozdrawiam :D

Every weapon needs a master.
Opublikowano
Witam.

Kupiłem inna głowicę wysyłkowo. Miała być w stanie idealnym jednak okazało się iż ma dość spore rysy na dolnych mostkach wałka rozrządu.

Wkładając używany wałek i zakładając choćby jeden kompletny mostek nie jestem w stanie nim poruszyć :| Zaznaczam ,że wałek używany jest podniszczony... nowy siedzi w aktualnym silniku którego to głowica ma zużyte prowadnice.

Teraz tak... czy te mostki można jakoś doprowadzić do używalności? Nie wygląda mi to na wymienialną część. A może lepiej jakimś cudem przełożyć prowadnice do starej głowicy?

Bardzo proszę o w miarę szybkie i rzeczowe odpowiedzi.

Dzięki i pozdrawiam :D

Trudno powiedzieć o czym mówisz, co nazywasz mostkami? Może rozchodzi Ci się o dźwigienki zaworowe?

Wcześniej (kilka dni) był post o naprawie rozrządu m40 gdzieś pod łodzią, może warto podjechać do gościa co to robi?

Opublikowano

O jakie kurcze dźwigienki?

Mostek jest mostkiem. W silniku M40 masz ich 5. Dolne są integralną częścią głowicy zaś górne ,przykręcane na dwie śruby ,ściągasz podczas wyjmowania wałka. Wałek się w nich obraca ,a w środkowym masz główny kanał olejowy.

Porysowane są ich gładzie.

No już jaśniej chyba nie umiem...

Every weapon needs a master.
Opublikowano

Witam

Widocznie ktos zakrecil na sucho walkiem.

Wydaje mi sie ,ze to mozna poprawic,ale nie wiem kto to robi.Zadzwon do jakiegos fachowca od glowic ,to on sie wypowie.

pozdrawiam