Skocz do zawartości

Obroty do 4000/min dalej nie chce...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z obrotami. Jesli ktos wie o co w tym chodzi to prosze o pomoc. Otóż w mojej 518i z 91r odcina mi tak jakby paliwo przy 4000 obrotow a przeciez na liczniku mam 7000. Dlaczego tak sie dzieje. Co zrobic aby wskazowka poszla do konca?
Opublikowano
Sprawdź układ paliwowy. Jeśli to nie on, to pewnie wałek już się kończy.
Opublikowano
witam raczej skończyła sie sonda pojedz na kompa i niech sprawdzą napięcie sondy bo to na 90% to ona
Opublikowano
Spalanie wzrosło, a moc spadła? Jeśli tak, to sonda.
Opublikowano
A zapewne to jest silnik M40/M43 a co za tym idzie konczy sie walek rozrzadu, dzwigienki i popychacze. No i pewnie silnik jezdzi na oleju mineralnym - co skraca jego zywotnosc w tempie ekspresowym
Opublikowano
dokładnie, to istotna wada tych silników, i czesto spotykana czego własnie objawem jest jakby odcinka przy nizszych obrotach niz graniczne. Pozostaje tylko wymiana wałka i jazda dalej kilkadziesiat tysiecy i znów zmiana ;)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
  • Autor
Mam to auto od nowego roku. przyjechalem nim z holandii i jak kupowalem to juz tak bylo. od samego poczatku. prawde mowiac to jestem zielony w tym temacie. dzieki za pomoc. a olej mam syntetyk
  • 4 lata później...
Opublikowano
  • Autor

No to sam sobie odpowiem po tylu latach niewiedzy. Zegary sa z innego auta.....

Przeczytaj regulamin w szczególności część dotyczącą reklamy i spamu.Radzę szybko reagować bo następny będzie BAN

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zdejm pokrywe zaworów i czasami na oko widać że wałek ma już dość,jest powycierany z głębokimi wżerami,a wszystkie objawy jak już potwierdzili wcześniej forumowicze wskazują na niego.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.