Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie wyłącznie do posiadaczy silnika 2,8. Jak się Wam sprawują w E 38. Zamierzam kupić E38 właśnie z takim silnikiem i w przyszłości ja zagazować. Czekam na Wasze opinie. :cool2:
Opublikowano
witam...masa e-38 jest duza a silnik nie ma wystarczajacej mocy.jak gaz to oczywiscie tylko sekwencja,mailem 528i i wrzucilem zwykly i nie chciala jedzic,mam teraz inne 528i na sekwencji i nie ma szczerze czym jechac.w e-38 polecam 740i V8...koszt zalozenia LPG troche wiekszy ale nie znacznie sie rozni spalanie od 2.8

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Myślę, że te zużycia paliwa w przeciętnym mieście, to mniej więcej trzebaby ustawić (patrząc na dane innych źródeł) :

728 -12-13

730 -14,5-15,5

735 -14,5-15,5

740 -15,5-16,5

750 -18-20

Rónica 3 litrów na 100km (grosz do grosza i będzie ...)

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Olejus:

jak Ci się jeździ 728? Dużo km przejechałeś ? Miałeś jakieś "wpadki z silnikiem"?

W rodzinie 728i z 99roku jezdzila 4 lata i nic w motorku nie bylo robione poza zmiana plynow olejow filtrow i rolek itd

Ja osobiscie mam teraz to 728i i jestem calkowicie zadowolony z tego motoru pod warunkiem ze nie wymagasz od tego auta duzo ... Ja jezdzie spokojnie i jestem zadowolony jak na moje wymagania . Spalanie blache jak na wage i wielkosc auta . Na trasie jak trzeba 240 poleci .

Mam je teraz od 5 miesiecy i zrobilem nia juz prawie 6,5tys i jestem naprawde zadowolony , mialem do zmiany jedynie co to skrzynie biegow z tego wzgledu ze nie byl zmieniany olej w niej od fabryki i wkoncu padla kupilem urzyweke z 2000r smiga jak lala z serwisu . A na liczniku ma 236tys najechane, czy byla krecona raczej watpie bo od pierwszego wlasciciela z niemiec az do teraz wiem kto nia jezdzil i jak :)

Olejus z tego co wiem jest bardzo zadowolony .

Opublikowano

Ja tam znawca nie jestem , jescze nie :)

Ale szczerze mowiac wyposazenie ma zwykle typowe standardowe chyba najbiedniszejsze jak na model 7 takie jak moje :)

2 lata stalo bez jezdzenia srednio widze takowe auto chociaz niby to salon . no a ta cena jest zadziwiajaco tania , poprostu jak w promocji w tesco ale ja sie nie znam ...

Ja kupilem swoja 99r tez tanio bo od rodziny bo cos tam bo cos tam , ale nadrobilem kwotami w w sklepach po czesci i skrzynia biegow . Wiec wyszla mi cena ktora bym wydal na auto w dobrym stanie :)

Opublikowano
ja nie szukam frykasów, cena faktycznie jest niska, gośc mówi, że wszystko jest ok. trochę mam daleko do Rzeszowa z W-wy, stąd czekam na pomoc Innych co sądzą o tym autku.
Opublikowano

Jedynie mozesz kogos poprosic moze ktos z tych rejonow jest aby to ktos ogladnal ...

Ze zdjec nikt Ci nic nie oceni ani nie pomoze , ja Ci powiem ze wyglada ladnie . A pojedziesz okaze sie ze tu ma rdze tu pekniecie , tu cos tam cos itd ...

Ja juz doswiadczylem okazji w tych autach nie ma ... Za dobra E38 trzeba zaplacic nikt takiego auta nie oddaje tanio .

Opublikowano

jak Ci się jeździ 728? Dużo km przejechałeś ? Miałeś jakieś "wpadki z silnikiem"?

Witam 728 jeździ mi się dobrze w mieście i na trasie. Wpadek nie mam i nie miałem bo u mnie działa tak zwana "profilaktyka" czyli nie czekam do końca co może się sypnąć i tak profilaktycznie wymieniam raz na 2 lata "termostat" , regularnie oleje i płyny!

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska