Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!! jestem tu nowy.Na poczatku chciałbym powitać i pozdrowic wszystkich milośników BMW z tego forum.Mam BMW 318 96r.Mój problem polega na tym że ciężko jest ruszyć BMW żeby auto nie skakało.Niech nikt niemowi ze nieumiem ruszczać bo to pojawiło sie jakoś z miesiąc temu,a wcześniej bylo wszystko ok.Jak nawet ruszy dobrze( na to potrzeba troche skupienia) i dodam gwałtownie gazu to auto skacze(tak jakby silnik przerywał,szarpał).Dzieje się to tylko na 1 biegu.Niemam pojecia o co chodzi.Coś z silnikiem,sprzegłem???Samochod niema instalacji LPG.Dziękuje i pozdrawiam
Opublikowano
Na mój gust to sprzęgło, albo ten element który je wyzwala. Niestety nie zgłębiałem tego problemu, ale już o nim słyszałem. Poszukaj trochę o sprzęgle i szarpaniu to pewnie znajdziesz.
Opublikowano
Napewno lapie lewe powietrze, w 318kach gumowy przewod od przeplywomierza jest krotki i chyba zbyt malo elastyczny, wiec czesto peka! Sprawdz i zanim kupisz nowy, mozesz w miejscu pekniecia owinac go tasna, najlepiej izolacyjna, bo jest rozciagliwa i dobrze uszczelnia!
Opublikowano
Jesli dzieje sie do jak autko jest rozgrzane to tarcza sprzegla wiem bo sam to przeszedlem niedarady ruszyc z miejsca ale wlasnie na jedynce i wstecznym szarpie jak by silnik chcial wyskoczyc!!!!