Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam W 6 mies po zakupie E-36 318TDS touring wspominam mile mojego poprzedniego swifta Nie dlatego ze wszystko trzeszczalo, rudolf rzadzil w podwoziu, kazda dziure w nawierzchni moglem ocenic z dokladnoscia do 5cm czy bardzo mala tylna kanape :)) a z powodu bardzo mile brzmiacych glosnikow blaupunkt w tylnej polce I tu moje pytanie: czy ktos wie jak zdjac maskownice tylnych glosnikow w touringuE-36? Sa one umieszczone w podsufitce przy tylnej klapie Nie chce niczego polamac a w instrukcji tego nie ma Jest tam cos wiecej niz tylko zatrzaski i skubane nie chca sie sciagnac Moze znacie takze srednice stosowanych tam glosnikow? 10/13cm?[/img]
Siódmego dnia Bóg wcale nie odpoczywał Tworzył BMW
Opublikowano

Jezioro stronka wydaje sie być spoko i może sie okazać przydatna. Do rozpakowania wymagane jest hasło i pisze że hasło jest dostępne dla użytkowników forum bmw ale którego, bo nie moge nigdzie nic znaleźć ? :oops:

Pozdroo

Opublikowano
potrzebujesz płaski szeroki śrubokręt. maskownice są wciskane. zaczepy są 4. po 2 w parze na przeciwych stronach maskownic po średnicy. piszę nie jasno więc daje obrazek: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Diameter.png musisz podważać spokojnie i powoli. niech najpierw wyjdzie z jednej strony potem podważ z drugiej i tak podważaj na około. wkońcu uchyli ci sie maskownica na tyle że sam zobaczysz jakim patentem jest to zrobione. głośniki to 10cm. ogólnie to ja z nich zrezygnowałem. scena ma być z porzdu auta,a te głośniki tylko ją rozpraszały. ponad to trzeszczy karoseria bo głośniki te nawet przy swojej niewielkiej mocy powodują rezonans.
Opublikowano
dzieki za patent Szkoda ze tylko 10 cm Gdyby bylo chociaz 13 to moznaby jakies odseparowane zamontowac z tweeterem a tak to marne tu widze pole manewru :? A mozesz mi napisac jakie wsadziles glosniki na przod i czy ladnie graja? Widzialem na allegro glosniki firmy Boschmann i wygladaja dosc dobrze jak na swoja cene( podobno zjezdzaja z lini produkcyjnych JBL)
Siódmego dnia Bóg wcale nie odpoczywał Tworzył BMW