Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wciskasz jednocześnie [1000] i [10] (dwa skrajne) i pojawia Ci się "Test _ _", wybierasz 10 i wciskasz [set] i możesz zmieniać

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
wciskasz jednocześnie [1000] i [10] (dwa skrajne) i pojawia Ci się "Test _ _", wybierasz 10 i wciskasz [set] i możesz zmieniać

Oczywiscie pod warunkiem ze testy serwisowe sa juz odblokowane :wink:

Opublikowano
hmm - to znaczy, że były wersje z zablokowanymi testami? czy też testy zostały zablokowane?

Opublikowano

i czym to się objawiało - nic się nie daje wprowadzić?

ja swoją też przyjechałem i wszystko działa, ale ciekawi mnie na czym to blokowanie polega - czy jest to kwestia takiej wersji OBC i nic (prawie nic) się z tym nie da zrobić, czy też OBC jest zablokowany ręcznie

wczoraj sprawdzałem, to soft w moim OBC pochodzi z '91r. (samochód z '95r.), więc nie sądzę, żeby w poszczególnych modelach (samochodów) wstawiali różne modele OBC ... ale wszystko jest możliwe :wink:

co do autora tematu, to skoro ma 323i to raczej powinno mu to działać, a jeśli ma zablokowane, to może da się odblokować (test nr 19)

Opublikowano
wczoraj sprawdzałem, to soft w moim OBC pochodzi z '91r. (samochód z '95r.), więc nie sądzę, żeby w poszczególnych modelach (samochodów) wstawiali różne modele OBC ... ale wszystko jest możliwe :wink:

Piotr z tego co piszesz to wyglada na to ze ktos w Twoim aucie tego kompa dolozyl (na pewno nie wyjechalo tak z fabryki) ewentualnie ktos dolozyl wieksza wersje (soft powinien byc z tego samego rocznika). Co do odblokowania testow to link podalem wyzej.

PZDR

Opublikowano

hmm - możliwe - w sumie najważniejsze, że wszystko działa

ja kiedyś dostałem informacje, że kod 20 jest do korekty pojemności zbiornika, ale nie testowałem tego

fakt, że też pojawia mi się 0000

Opublikowano

Na 2-giej stronie tematu do ktorego podalem link wyzej wrzucilem wyjasnienie wszystkich ukrytych testow - i tak jak piszesz test 20 jest to korekcja pojemnosci zbiornika (ja mam tam ustawione na 1000). Dziwi mnie jedna sprawa - jezeli masz soft z 91r to komp musi pochodzic z 320 lub 325 a Ty masz chyba jak dobrze pamietam 328i ?? Spalanie masz identyczne ze wskazaniem OBC ?? Wiem ze kompy z roznych/innych modeli nie wskazuja prawidlowo i konieczna jest wtedy korekta testem 20-tym. U siebie dolozylem kompa na wyzsza wersje ale udalo mi sie trafic taki z 325i i spalanie jest w 99% identyczne jak wskazania OBC (przeklamania max. 0,3 litra).

p.s. jak chcesz sie dowiedziec czy komp byl na pewno dolozony rozkoduj sobie Vin u naszych znajomych uzytkownikow :wink:

Opublikowano

ato to 328 z 95 roku i spalanie pokazuje raczej poprawnie, więc jeśli ktoś to dokładał, to musiał to porządnie zrobić - sie zobaczy

BTW - szkoda, że wcześniej nie znalazłem tego tematu, bo się nieźle naszukałem tych kodów :oops:

Opublikowano

skoro sa rozne komputery to dlaczego maja taki sam numer w etk?

z tego co ja sie dowiedzialem to w e30, e34 e32 byl problem - w e30 zmienialo sie kosc kodujaca i bylo po problemie.

w e36 niewazne z jakiej pojemnosci jest komputer - bo sa takie same

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg