Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od kilku dni przymusowo musiałem kupic nowe opony- stare sie wytarły na maxa i jeszcze pane złapałem... :mad2:

tak wiec miałem dylemat uzywki czy nowe z niższej półki, wybrałem 2 opcje opony SAVA Perfecta i musze powiedzieć, że jestem super zadowolony- opony bardzo dobrze się trzymaja drogi i są ciche.

poza tym za używki chcieli 90 zł!!!!! a za ta opone nówkę dałem 175/szt z montażem...

czy sa jescze jacys użytkownicy tych opon w e36/e30??

Opublikowano
Ja w sezonie winter śmigam na zimówkach Sava i jestem bardzo zadowolona :D . O letnich słyszałam również pozytywne opinie o trwałości i dobrym zachowaniu na drodze.
Opublikowano

ogolnie opony z najnizszej polki. Sava = Debica.

Za takie pieniadze mozna kupic inne duzo lepsze.

Polecam KUMHO sam uzytkuje od 2 sezonow. W testach Auto Bilda wypadly wzorowo razem np z Dunlopem..a Michelin 7. miejsce.

A Sava ciezarowa to jest juz calkowita porazka jednak to jest inny temat :)

Opublikowano
Też jestem zdania ze lepiej kupić tanie opony nowe niż szroty z demobilu i jeździć z ręką na sercu żeby przy 100km/h nie zabić siebie lub osób postronnych ja kupiłem Barum BRAVURIS 205/55R16 nowe i są zajefajne dobrze się prowadzą i ładnie wyglądają
Opublikowano
Też jestem zdania ze lepiej kupić tanie opony nowe niż szroty z demobilu i jeździć z ręką na sercu żeby przy 100km/h nie zabić siebie lub osób postronnych ja kupiłem Barum BRAVURIS 205/55R16 nowe i są zajefajne dobrze się prowadzą i ładnie wyglądają

Tez mam takie, tylko ze 15tki...tez jestem z nich mega zadowolony...ladny wyglad i wogole...moglyby byc troszke cichsze :roll2: , co do Savy tez slyszalem o nich dobre opinie...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
a ja mialem savy intensa 215/45/17 i generalnie nie byla to zbyt dobra opona, miala dosc powaazne problemy z trakcja na mokrym. Na aktualnych falkenach fk451 jest bez porownania. Natomiast jesli chodzi o zimowe, w mondeo mojeego ojca mamy save eskimo s3 i z nich jestesmy naprawde bardzo zadowoleni. bardzo komfortowa cicha opona, dobrze trzyma sie suchej i mokrej nawierzchni i na sniegu radzi sobie napewno lepiej niz moje firestone winterhawki
Opublikowano

Trochę mi się śmiać chce z wypowiedzi typu "dobrze się prowadzą" "dobrze trzymają się drogi" :D . Gdyby zamienili Nam w nocy opony na GoodYear Eagle F1 to nawet byśmy tego nie poczuli.

Fakt nowe oponki zawsze mają tam jakąś gwarancję i mamy ten komfort psychiczny że są nowe.

Z drugiej strony 10-letni GoodYear może wyglądać lepiej niż 5-letna Dębica eksploatowana w takich samych warunkach.

Z oponkami Sava nie miałem do czynienia więc nie mam opinii.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
wr75010 moze i nie czujesz roznicy na jakich oponach jezdzisz, ja jednak mialem okazje prowadzic moje auto na dwoch a nawet trzech innych komplet opon roznych marek i wiem ze moje opinie sa raczej obiektywne. Mialem tez okazje sprawdzac opony na innych autach i wielokrotnie zdarzalo sie ze roznica byla wyczuwalna odrazu