Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam problem z elektryką w mojej BMW 520 89r.

a mianowicie non stop pali mi bezpiecznik od pompy paliwa KRAFTSTOFFPUMPE(23) i nie mam pojęcia dlaczego

wymieniam na nowy od pale jakiś czas pochodzi (dzień-dwa) i pada wsadziłem nawet 30A i też spaliło.

podpowiedzcie czy pompa siada czy gdzieś instalacja może być walnieta od czego mam zacząć sprawdzanie

pozdrawiam mariusz

Opublikowano
Sprawdz pompe, wyciagnij ja ze zbiornika i podlacz pod akumulator tak aby przelewala sobie paliwo (np z banki do banki). Jezeli przepompuje mniej niz 6 litrow na minute to wowczas pada pompa w przeciwnym wypadku szukaj problemow w instalacji elektrycznej.
Opublikowano

A jak ktoś jest odważny...to może na allegro sobie sprawić :P Za całkiem niezłą cenę (ok.100PLN) taką "nową pompę paliwa".Co do samego problemu...Nie znam się za dobrze na tym :oops: ,ale nie może czasem tak być, że filtr głowny paliwa jest za bardzo zapchany :?: i dlatego wywala przekażnik od pompy, która ma za douże obciążenie przy przesyle paliwa... :?: Taka moja sugestia...ale, jako że się na tym nie znam ...:oops: To tylko pomysł :lol: A mówię o tym, ponieważ w nowowydanej książce z cyklu "Sam naprawiam", poświęconej BMW E34, autor wskazuje na konieczność wymiany filtra paliwa co 80 000 km :wink:

Może to też, jakiś "ślad" do rozwiązania problemu :D

Pozdrawiam :mrgreen:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D

Opublikowano
Tych z allegro nie polecam gdyz podobno strasznie glosno pracuja i nie dzialaja jak powinny. Jezeli chodzi o te za 200 zl to nie wiem jak dzialaja a porzadna kosztuje okolo 450zl wiec jest to spory koszt