Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Się przekonasz sam, bo kontrola trakcji na śliskim niewiele pomaga, poza ujęciem mocy przekazywanej na tylne koła.
Opublikowano
ja wiem raz przez tracje wrecz bym mial wypadek bo jak ja odbilem to trakcja mnie prostowala na zakrecie i dopiero jak sie wylaczyla to mi auto odbilo a z naprzeciwka jechal samochod dobrze ze nie byl blizej ..... ja wole odrazu odbijac ;] zreszta jak popada to sobie pojade gdzies na placyk pokrecic i zobaczyc jak to sie je zeby na drodze nie zasadzic buraka ;]

Adamus

-----------

Opublikowano

Jak przedmówcy przyłącze się do zdania że jeżeli ma to być bmw to 316i lub 318dts na początek powinno ci wystarczyć nauczysz się jeździć rwd i z czasem da ci to odniesienie czego tak naprawdę oczekujesz od auta. Pamiętaj że w przypadku 12 letniego autka zawsze będziesz miał przy nim coś do zrobienia bo niełatwo znaleźć naprawdę super zadbaną sztukę. Mówisz że nie znasz się na sprawach technicznych dlatego moja rada jak już coś znajdziesz to umów się z właścicielem na przegląd do jakiegoś warsztatu/serwisu specjalizującego się w BMW taki przegląd będzie kosztował około 200-300 zł (może się mylę)

Na forum na pewno znajdziesz polecane warsztaty w okolicy miejsca w które pojedziesz po swoje wymarzone autko.

Ja od niedawna posiadam e46 z 98 roku 318i i jest to moje pierwsze własne bmw i myślę że zostanę przy nim przez jakiś czas, chociaż moja przygoda z tą marką zaczęła się kilka lat wcześniej mój ojciec miał 528i z 98 roku 193KM to już jest coś niby kontrola trakcji i wszystkie bajery jednak w pewną słoneczną niedzielę fantazja wzięła górę pomimo że miałem wtedy prawko od 2 lat i zdawało mi się że wiem "z czym to się je" jednak pewnych praw fizyki nie da się przeskoczyć szczególnie jak się wpadnie w poślizg na zakręcie... drzewo dachowanie i lot ze skarpy jak w amerykańskim filmie... złamana ręka noga 2 miesiące w szpitalu 3 operacje i pół roku rehabilitacji.

Ale mi się zebrało na wspomnienia :?

także pamiętaj take it easy bo życie i zdrowie masz tylko jedno kup zadbane autko z nie za dużym silnikiem i naucz się jeździć a z czasem przesiądziesz się na coś większego.

Pozdrawiam

Ps. jak już coś kupisz to czekamy na foty. . . :D

www.bmw-3city.pl
Opublikowano
ja wiem raz przez tracje wrecz bym mial wypadek bo jak ja odbilem to trakcja mnie prostowala na zakrecie i dopiero jak sie wylaczyla to mi auto odbilo a z naprzeciwka jechal samochod dobrze ze nie byl blizej ..... ja wole odrazu odbijac ;] zreszta jak popada to sobie pojade gdzies na placyk pokrecic i zobaczyc jak to sie je zeby na drodze nie zasadzic buraka ;]

To uwazaj jak bedziesz mial wysokie obroty na zakretach :cool2: jak sie jezdzi na nizszych do 4 tys na mokrym ( deszcz) praktycznie nic sie nie dzieje ( 1.8 moje to nie ma czego wymagac ) ale u ciebie juz napewno :jawdrop: wiec jak na niskich obrotach bedziesz jezdzil to wszystko bedzie gucio--- lepiej sie pouczyc i juz wogule bedziesz latal bokami...

Ale jedno mnie zastanawia...czemu czekasz na deszcz ?? przeciez twoj pociagnie slicznie na asfalcie...

B M W
Opublikowano

widze ze wszyscy sie rozpisali oprocz autora postu ...... wystarczy zucic kawałek miesa i i hieny bedą drązyc ..... podstawowe odniesienia to moze albo is

i tak kazdy chwali swoje bez wzgledu czy to jest lepsze czy gorsze

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

heheh no masz racje ;] polatam sobie ale musze oponki kupic bo mi 1 strzelila ;/ a na nowych bedzie zal placz i zgrzytanie zebow ;]

ale juz pare akcji mialem ze odbijac musialem ale powiem ci z jescze nie znam tak auta ze boje sie wylaczyc trakcje i jedzic po ulicy ;] ale nie wiem czy ona az tak duzo daje ???? bo mi to nawet na prostej jak pisalme przy gazie w deche sie wlacza;]

Adamus

-----------

Opublikowano

wylacz trakcje uwierz w siebie -ale przed wszystkim przemysl sytuacje :) Poczytaj pierw o tym jak zaczac i wogule, popros kogos objezdzonego do treningu i mozna probowac :8) :8)

POZDRAWIAM :!: :!: :cool2:

B M W
Opublikowano

jesli moge swoje trzy grosze:

1. zabic sie mozna nawet 21 konnym malym fiutem - wiec maly silnik to zaden argument

2. jak masz troche oleju w glowie to sobie krzywdy nie zrobisz nawet 300 konna M-ką

3. spalanie starego m20b25 w budzie e30 to od 8 do 15 litrow wiec rozrzut spory - dlatego ja polecam wlasnie R6 - mysle ze w nowszych e36 spalanie podobne. jak chcesz to pojedziesz w miare oszczednie - jak chcesz to wychlejesz jak smok.

i tyle - co do spalania - za przyjemnosc jazdy bmw placi sie w kazdym modelu. chcesz jezdzic oszczednie to kup golfa II 1,6D :):)

Opublikowano
chcesz jezdzic oszczednie to kup golfa II 1,6D :):)

I nalej rzepaku z biedronki :twisted2: