Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dluzszego czasu nosilem sie z zamiarem kupna e32 i wreszcie zgromadzilerm hajc potrzebny do zakupu(oczywiscie z rezerwa) ok. 12-13 tys.

Tak wiec szukam e32 tylko motor pozostaje do ustalenia.Jezdze glownie po miescie (20-30 km dziennie ) ale i trasa wpada 2 -3 razy w miesiacu , zona + dzieciak , wozek itp. niewykluczone ze rodzina sie powiekszy...

Tylko manual mnie interesuje wiec motory tez starszego typu , ponoc malo zawodne

Czy montowac gaz , jezeli tak to jaki ?

Czekam na odp. od fanow e32 i nie tylko

Pozdro dla calej rodziny BMW

Opublikowano
hmm e-32 komfortowe auto ,musisz sam określić sobie jaki motor chcesz mieć w aucie bo 3.0 3,5 to silniki mniej paliwożerne natomiast 4.0 sportowy charakter a 5.0 to poezja pracy ,ja mam 5.0 z gazem po mieście bez szaleństwa do 18gazu w trasie do 12gazu . wybór należy do Ciebie .pozdrawiam
Opublikowano

Jesli kasa Ci pozwala to 750 ale tylko benzyna. Tylko w tedy musisz sie liczyc, ze koszt 100 km w miescie to okolo 80 zł. Tylko, ze tu nie znajdziesz manuala.

Jesli chcesz oszczedniej to 735 na gaz, przy dzisiejszej cenie gazu (1,80 - 1,90) wyjdzie lekko ponad 30 zł. Zakladajac ze mozes wydac 40, to juz nawet troche pojedziesz.

M30 to jeden z najpopularniejszych motorow, kazdy lepszy majser wie o co chodzi, sporo czesci

Ja bym bral V8, sam wlasnie sie rozgladam zeby zamienic swoja 735i na 740i 93-94.

730 (V8) - lepsze osiagi, spalanie to samo, a przy spokojnej jezdzie to nawet wychodzi troche mniej. Nowsza konstrukcja, po lifcie.

Do minusów to

znacznie wiekszy koszt gazu - dobra instalacja to ok 5000 zl (w 735i II gen - ponizej 2000 zl)

drozszy serwis

wyprodukowali tego sporo mniej - ciezej bedzie Ci znalezc ladny egzemplarz, a potem tez trudniej z uzywanymi czesciami

Ale jak poszukasz to napewno cos dla siebie znajdziesz.

Pozdrawiam