Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
skoro to nie twoja wina to ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiał tylko oddał bym autko do ASO oni już tak zadbają o wycenę żebyś wszystko dostał oryginalne :) ja bym tak zrobił. poza tym naprawa bezgotówkowa... bez stersu a już aso zadba żeby na tym nie stracić ;)

pozdrawiam

popieram oni swoje wywalcza bo maja odpowiedznich ludzi od tego ty dostaniesz auta takie jak ma byc a oni niech sie martwia pzu twierdzi ze dz ci tanioche a z aso dostaniesz orginal aso na tym zarobi i bedzie dowod ze sie da bo tam sa ludzie co sie na tym znaja i nie daja sie ladowac w bambuko

Opublikowano
Nie macie racji.Poczytajcie link który wcześniej wkleiłem.Coś słyszeliście ale nie do końca.Ubezpieczalnia za nowe częsci oddaje oryginalne 100% w autach do 3 lat,a powyżej jest za oryginały amortyzacja i płacą 50% ceny oryginału itp...W mjej sprawie dokładnie jest to opisane
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie macie racji.Poczytajcie link który wcześniej wkleiłem.Coś słyszeliście ale nie do końca.Ubezpieczalnia za nowe częsci oddaje oryginalne 100% w autach do 3 lat,a powyżej jest za oryginały amortyzacja i płacą 50% ceny oryginału itp...W mjej sprawie dokładnie jest to opisane

NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK AMORTYZACJA przy OC!!!

Wynika to z zapisie w ustawie która obowiązuje WSZYSTKIE TU. Jest to przepis nadrzędny. KONIEC I KROPKA!

To że tobie nawciskali kitu i nie chciało Ci się dochodzić swoich praw to TWOJA sprawa ale nie rób innym wody z mózgu. Mogą kwestionować zasadność wymiany danej części natomiast jeśli stwierdzą wymiane to jednocześnie godzą się na pokrycie kosztów 100% bez różnicy skad pochodzi byleś miał fakture zakupu.

Jedynie przy AC tam gdzie w umowie to jest napisane i nie ma się udziału własnego może być stosowana amortyzacja.

Oczywiście TU starają się jak mogą zniechęcić klienta do dochodzenia swoich praw ale to tylko zabiegi pozoracyjne. W rzeczywistości w starciu z sądem przegrywają z kretesem.

Opublikowano

NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK AMORTYZACJA przy OC!!!

Wynika to z zapisie w ustawie która obowiązuje WSZYSTKIE TU. Jest to przepis nadrzędny. KONIEC I KROPKA!

To że tobie nawciskali kitu i nie chciało Ci się dochodzić swoich praw to TWOJA sprawa ale nie rób innym wody z mózgu. Mogą kwestionować zasadność wymiany danej części natomiast jeśli stwierdzą wymiane to jednocześnie godzą się na pokrycie kosztów 100% bez różnicy skad pochodzi byleś miał fakture zakupu.

Jedynie przy AC tam gdzie w umowie to jest napisane i nie ma się udziału własnego może być stosowana amortyzacja.

Oczywiście TU starają się jak mogą zniechęcić klienta do dochodzenia swoich praw ale to tylko zabiegi pozoracyjne. W rzeczywistości w starciu z sądem przegrywają z kretesem.

Nie robie wody z mózgu,akurat dotarłem przy mojej sprawie i wszystko robiliśmy na niekorzyść Bmw,i widziałem dokładnie ustawy i co w nich pisze.Jak zauważyłeś w końcu wyciągnąłem max od pzu,bo grosz więcej i byłaby szkoda całkowita a wtedy wiesz jak płacą.Od ndawna wszedł przepis że jak jest zamiennik tańszy od oryginału w aucie powyżej 3 lat ubezpieczalnia ma obowiązek wypłacić 100% zamiennika,a oryginału 50%.To już obowiązuje ładnych pare lat.W kosztorysie z pzu powinien mieć poszkodowany konkretnie wwyszczególnione,ile zwraca i za jaką częś pzu gotówką a ile max jeśli bedą faktury.To jest wszystko wyszczególnione.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od ndawna wszedł przepis że jak jest zamiennik tańszy od oryginału w aucie powyżej 3 lat ubezpieczalnia ma obowiązek wypłacić 100% zamiennika,a oryginału 50%.To już obowiązuje ładnych pare lat.

Przepis?! Czyj!? PZU?! Jak tak mogłeś im kazać sobie nim tyłek podetrzeć. Ich obowiązuje ustawa, a ta jak podawał Ci ktoś w tamtym Twoim wątku się nie zmieniła. Twój przypadek był inny zresztą, bo Tobie groziła szkoda całkowita, w normalnej sytuacji ciągniesz kasy od nich ile się da. Chyba, że przytoczysz mi te ustawe ale skoro mnie zwrócili za porysowaną dokładkę tylnego zderzaka w 11 letnim aucie 100% wartości oryginału to złodzieje z PZU też muszą.

Opublikowano
rafi jestes w błedzie pisałem we wczesniejszym twoim linku .......wystarczy isc do sadu jezeli jest odszkodowanie z oc sprawcy i sprawe masz wygrana sad mi przyznał jeszcze 100 % tego co chcial mi dac allianz tyle wywalczyl moj adwokat oczywiscie plus koszty ktore poniosłem w całej sprawie udawadniajac alliansowi ze chce mnie oszukac moje auto było z 86 roku 325 e 30 sprawa skonczyłas sie gdzies we wrzesniu 2006 nie słucha sie zadnych deryktorów tez u nich byłem wypiłem kawe posmiałem sie i poszłem do sadu w sadzie nie sa wazne ogledziny rzeczoznawcow sad powołuje biegłych sadowych i na ich podstawie wydaje wyrok oczywiscie jezeli jest jakies niedomowienie to moze sie posłuzyc opinia rzeczoznawcy zewnetrznego
POZDRAWIAM !!!