Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Musze wymienić tylej wahaczy z przodu i gumy na belce z tyłu.

Patrzyłem na Allegro na ceny tuleji (na przód) 25zł szt.

Pojechał do zakładu (gdzei robię BMke) i gościu wyliczył mi za cały zabieg tj:

- 2x tulej przód

- 2x gumy tył

- montaż

- geometria

ok. 600zł.

Ja powiem szczerze sugerując się cenami z Allegro byłem nie miło zaskoczony.

Może ktoś wymieniał ostnimi czasy i podpowei coś czy to norma.

Pozdro

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Troche przesadził.Na firme gumy i tuleje kupi mniej wiecej w cenach z allegro.Zbiezność i geometria przodu i tyłu to coś koło 150 zeta.Reszta robota i podatki.Dla fachowca,to powiedzmy koło 1,5 godziny(z geometrią).Trochę drogo.Gumy i tuleje ,na upartego mozna zrobić samemu,ale reszty bez przyrządów to ni chu,chu.I tu leż pies pogrzebany,o czym fachowiec napewno wie i stąd ta cena. :duh: Pozdro
Opublikowano
:jawdrop: Wydaje mi się że przegioł pałę, ja w e36 (fak że ze swoimi częściami) robiłem z przodu tuleje, swożnie (cztery) łączniki stabilizatora, gumy na stabilizator i końcówki drążków kierowniczych i mechanik za samą robociznę wzioł 160 zł i 100 za geometrię na stacji diagnostycznej. Tylko że np. na tyle wymiana gum to u mojego mechanika koszt około 80-100 za strone.
Opublikowano
przyznam ze tylu nie robilem bo nie musialem, wymienialem za to sam tuleje gumowe i sworznie z przodu. w sumie to nic w tym trudnego. hmmm co do zbierznosci i katow to mam znajomego mechanika ktory mi tylko udostepnil sprzet i pokazal co i jak, sie mu piwko nalezalo. powiecie ze mam dobrze ale spojrzcie na to tak, jak sie chce zaoszczedzic to sie trzeba narobic i nakombinowac
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

Więc tak:

Tuleje przód (są po jednej na strone) : ok. 70zł/szt. Ruvilla

Gumy tył: ok. 50zł/szt. Ruvilla

Wymiana: przód 50zł/stronę, tył 60/stronę

Geometria: 70zł

Wychodzi ok. 530zł

Opublikowano
no i widzisz jak sam zmienisz i pojedziesz na geometrie to zaplacisz 310 czyli zaoszczedzisz 220 ciezko zarobionych zlotowek a filozofii wielkiej tam nie ma
Opublikowano
a i jeszcze jedno. mam taki warsztat w piotrkowie ktory robi takie rzeczy. jak z nimi9 gadalem to przy zakupie czesci przez ich sklep wymiana niewiele kosztuje. nie wiem jak z gumami ale za amory powiedzieli mi 20 zl od kola. a czesci maja nawet w dobrych cenach
Opublikowano

Ba, ale widzisz, nie mam za bardzo gdzie sam tego zrobić. Ani miejsca ani jakiś narzędzi :oops:

Dzięki za namiar na Piotrków, ale mi to nie po drodze :worried:

No nic zobaczymy, licze na jakieś upusty, w końcy części i robocizna u nich więc może coś urwe.