Skocz do zawartości

jaki to silnik M57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam w swojej E60 silnik M57(przynajmniej tak wynika w papierach. wpisując w goglach pokazuje mi ze jest to silnik 3 litry diesla a ja mam model 525d. Wiec sam juz nie wiem jak to jest. Ktoś mnie troszke oświeci jak to jest

Opublikowano
  • Autor

Tora zobacz po swojemu podaje końcówke VINu CN27970. Zastanawiające jest to ze również w briefie mam również napisany motor M57 a oznaczenie modelu 525D

Opublikowano

wychodzi dobrze 525 model silnika M57TU

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
ok dzięki. Zaówazyłem ze oznaczenie modelu silnika M57 jest bardzo szerokie. Na stronie http://www.bmw-orr.org/historia/Historia_bmw1.html widać ze począwszy od silnika 2500 kończąc na 3000 z podwójną turbiną mają oznaczenie M57. Ciekawe dlaczego tak się dzieje.
  • 1 rok później...
Opublikowano
pewnie dlatego ze to 3 litrowy silnik tylko z innym oprogramowaniem i osprzetem 525d to trzy litry.pozdro
Opublikowano

Masz 525d/3.0/197KM, bylo 525d/2.5/177KM - ten silnik poszedl w niepamiec, gdy powstalo 520d/2.0/177KM, a bylo wczesniej 520d/2.0/163KM.

Podobnie z benzynową wersją, jest 525i/3.0/218KM, było 525i/2.5/218KM. Aktualnie z 2.5 jest model 523i/190KM, było 523i/177KM. Najłatwiej więc srawdzić po nr VIN.

Mam pamięć do liczb :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano

Czesc ja mam taki sam silnik jak kolega.M57TU D25

i mam problem by znalesc srednice i skok tłoka.Na Wiki sa bledne info o tym silniku.

A na http://www.bmwheaven.com/component/option,com_bkbsearch/Itemid,9/func,bkbengines/mtype,M57 nie ma tych informacji (stroke,bore)do mjego silnika

Moj to 2,5 ,litra na 100% ale bylem ciekawy czy blok i glowica ta sama.

I czy objetosc silnika jest inna przez skok tłoka tylko. :cry2:

prosze o odp

pozdro