Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Musze wymontować przełącznik kierunków i mam zdjetą osłone przy kierownicy ale górnej części tej osłony nie moge ruszyć, a bez tego nie uda mi się wyjąc tego przełącznika. Musze go wymontować bo mi jakies zwarcie robi i jak wrzucam kierunek w lewo to sie długie swiatła włączają
Opublikowano
... musisz zdjąć samą kierownicę , tam dwie połowy obudowy schodzą się jedna na drugą i złapene są na dwa wkręty - nie widać tego przy założonym kole kierownicy ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Wcale nie trzeba zdejmowac kierownicy!!!

Oslona kierownicy w e36 sklada sie z 2 części tj gorna i dolnaobie sa przykrecone po jednej srubce, wystarczy odkrecic te śrubki i "z czuciem" zdjać osłone.

Potem demontaż kierunkow:

1. odlacz "-" na akumulatorze

2. zdemontuj oslone nad nogami kierowcy i odepnij 2 wtyczki łączące przełaczniki kierunkow i wycieraczek od reszty okablowania.

3. Przełączniki kierunkow sa zamocowane na zatrzaskach, wystarczy je uwolnić i wszystko gra.

Pozdrawiam

Opublikowano

.... :oops: - faktycznie - w tym modelu jest inne zwieńczenie tej osłony pod kierownicą :

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/3961_p.png

* - w zależności od typu i wyposażenia