Skocz do zawartości

Wszystkie szyby oryginalne czy.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Szukałem na forum i nic nie było na ten temat!!!

Mam pytanie jak sprawdzić czy wszystkie szyby mam oryginalne?Na który numer należy zwrócić uwagę.Logo BMW mam na każdej szybie ale numery się różnią.Czy tak ma być?Na co patzreć aby być pewnym że mam oryginalne i nigdy nie wymieniane szyby :?: :x :roll2:

A i jeszcze jedno pytanko mam elektryczne przednie szyby.

-jak otwieram szybe kierowcy i nacisne mocniej przycisk to opuszcza się sama do końca ale jak chce ja zamknąć to musze trzymać przycisk nawet jak nacisne mocniej to sama sie nie podnosi.Natomiast szyba pasażera z przodu tylko się opuszcza i podnosi jak sie trzyma przycisk czy tak też ma być czy jest coś zwalone :?: :mad2:

Proszę o pomoc.

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Z tym opuszczaniem szyb jest cos zwalone. U mnie jak mocniej przycisne to same sie podnosza do konca a jak lekko nacisne no to trzeba trzymac tyle ile sie chce podniesc lub opuscic. Ale mam ten sam problem z szyberdachem czyli jak nacisne mocniej to otwiera sie do konca ale przy zamykaniu nawet po mocniejszym nacisnieciu trzeba trzymac az sie zamknie. POZDRAWIAM
Opublikowano

Witam

To czy szyba sie sama opuszcza i/lub domyka zależy od rodzaju przycisku - rodzaje najprościej rozróżnic po kolorze wtyczki - wystarczy zdjąc mieszek od dzwigni zmiany biegów.

U mnie przednie sie same opuszczają i domykaja a tylne tylko opuszczaja - wieczorem napisze jakie maja kolory.

EDIT:

ok sprawdziłem przełączniki z zielonymi złączkami maja opuszczanie jak i podnoszenie natomiast z białymi tylko opuszczanie. jaki kolor maja tylko z podnoszeniem niestety nie wiem. Niewiem tez czy da sie podlaczyc np przełączniki z zielonym gniazdkiem do białej wtyczki, a jesli sie da to czy to zadziała. (z checia sie downiem :) )

benetton:

tak ma byc bo ta sa przełączniku dwustopniowe :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Czy nikt nie jest w stanie podpowiedzieć jak sprawdzić czy wszystkie szyby w aucie sa oryginalne.Na które cyfry zwrócić uwage.I co one zawierają?

Moja trójeczka.

Opublikowano
No wlasnie nie wiem jak to jest cos mi sie wydaje ze powinien byc wybity rok produkcji tz 2 ostatnie cyfry np 92 to 1992r.Ja wlasnie tak mysle bo np mam tak na wszystkich szybach oprocz przedniej na przedniej mam niby 91 ale chce to w jakis sposob sprawdzic.Jezdze sedanem z 1992r..Podaj mi ciag cyfr i oznaczen u ciebie na przedniej szybie.Pozdrawiam

Moja trójeczka.

Opublikowano

sprawa wyglada tak

przednia:

SECURSIV

43R-000778

DOT36-AS1M135

PRZEDNIE BOCZNE:

SEKURIT

43R-001352

DOT 448 AS2M4

WSZYSTKIE POZOSTAŁE:

SEKURIT

43R-001057

DOT27-M23100AS2

wszystkie maja znaczek BMW

mechanik mówi ze nie byl rozbity, ale czy ktos nie wymieniał szyb w serwisie to niewiem.

Moze ktos bedze wstanie cos z tych numerkow wyczytac?

Pozdrawiam