Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Od niedawna mam problem z elektrycznymi szybami w moim BMW, jest to wersja sedan i ma wszystkie szyby elektryczne, problem polega na tym że żadna szyba i szyberdach nie działa jakby jakiś bezpiecznik się przepalił mało tego nawet podświetlanie tych przycisków też nie świeci się, sprawdzałem bezpieczinki-wszystkie są O.K.. Sytacja jest na tyle dziwna,że ostatno jechałem na trasie i na przyciskach od szyb zapaliło się podświetlanie i wszystko działało bez problemu. Ale na drugi dzień znów sytacja ta sama czyli szyby i szyberdach nie działają. Nie bardzo wiem od czego zacząć i nie mam żadnego schematu jak to jest rozwiązane, czy jest jakiś przekaźnik lub sterownik i gdzie się znajduje? A może już ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam Wszystkich

Opublikowano
też miałem tak ostatnio...ale to przezemnie. Bo naprawiajac jeden ze pstryczkow zrobilem zwarcie i tez wszystkie szyby i daszek w moim autku nie dzialaly...przeszukalem bezpieczniki i znalazlem ...przepalil sie!moze dobrze poszukaj...albo sprawdz ktory przekaznik jest od tego. moze tu cos znajdziesz http://bmws.quotaless.com/instrukcja.html
Opublikowano
Możliwe że ten przycisk od blokowania wszystkich szyb nie działa albo w nim robi się zwarcie.Bo podświetlenie szyb gaśnie właśnie wtedy jak zablokujesz wszystkie szyby.
Freude am fahren...
Opublikowano

Juz naprawiałem usterkę :D

Problem dotyczył przekaźnika który znajduje się pod kierownicą, poprostu zimny lut się zrobił na laminacie przekaźnika i raz działało a raz nie. Pozdrowienia dla wszystkich

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam kolego jak ten przekażnik dokłądnie wygląda bo mam taka samą usterke otworzyłem szybe do połowy i grzebałem przy silniczku szyberdachu i chyba cos sie stalo bo tez mi nie działa ani siliczek ani elektryczne szyby i nawet nie moge zamknac tej jednej szyby .

Prosze o rade co i jak dokładnie??? :modlitwa: Gdzie jest ten przekaznik!Bezpieczniki mam wszystkie dobre sprawdzałem miernikiem!

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Czy nik się nie orientuje w tym temacie? Koledzy pomozcie mi z tym problemem bo mam auto prawie otwarte na ulicy! :mad2: A moze da sie ta szybe jakos awaryjnie zamknac tak jak np elektryczny szyberdach kluczem imbusowym? :?

Moja trójeczka.

Opublikowano

Mierz bezpieczniki miernikiem jedna końcówka do masy druga po jednej stronie bezpiecznika a potem po drugiej stronie i tak każdy bo objaw wygląda jak bezpiecznik. Potem wyciągaj i wkładaj każdy przekaźnik i następnie zaglądnij pod kierownice. je zeli to nie pomoże obawiam sie ze to może być uszkodzenie modułu elektrycznych szyb który jest za schowkiem.

Awaryjnie możesz zamknąć odłączając silnik od instalacji auta i podając na niego napięcie

Opublikowano
Problem rozwiązany :mrgreen: Winny za to zamieszanuie okazał się przekaźnikj pod kierownica koloru niebieskiego poprostu sie poluzował na lucie,w ruch poszła lutownica i wszystko hula jak wcześniej dzieki za pomoc. :cool2:

Moja trójeczka.