Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chce kupić BMW 525TDS mam pytanie co się w nich najczęściej psuje i ile kosztują naprawy podobno często pompa paliwa pada i jest droga w naprawie chce kupić BMW do 8tyś najlepiej jak by jakiś użytkownik napisał do mię ponieważ chce kupić BMW moje gg to 4068043
Opublikowano

1. :search:

2. nie pompa paliwa tylko wtryskowa

3. :search:

4. w kwietniu 1994 - zmieniono grill (na szeroki), lusterka, w TDSie była jedna rura wydechowa zamiast dwóch

5. Najważniejsze rzeczy jeśli chodzi o silnik:

1. Sprawdź czy pompa wtryskowa się nie poci, czy nie kapie nic z niej

2. Sprawdź turbinę: czy nie ma deszczu oleju z rury i czy nie słychać jakiegoś zgrzytania (np skończyły się uszczelnienia w turbinie i wirniki się zacierają)

3. Sprawdź czy nie zostawia białej smugi za sobą i czy nie słabnie jak się nagrzeje - głowica albo uszczelka

4. Wtryski - jeśli zostawiają mocną chmurę, to lepiej sobie odpuść, ew. naprawa to kupa szmalu

5. Skrzynia, sprzęgło - zwróć uwagę czy biegi wchodzą bez oporu i zgrzytu i czy sprzęgło się nie ślizga

6. Jeśli na jałowych obrotach przy kręceniu kierownicą mocno falują obroty lub dusi się to na 99% to pompa wtryskowa

:search:

Opublikowano

panowie nie straszcie chlopaka

MateuszBMW525 za 8 tysi to najwyzej mozesz kupic studnie bez dna a nie dobrego tds'a wiec jak dysponujesz tylko taka gotowka to sobie lepiej odpusc takie jest moje zdanie

Opublikowano
panowie nie straszcie chlopaka

MateuszBMW525 za 8 tysi to najwyzej mozesz kupic studnie bez dna a nie dobrego tds'a wiec jak dysponujesz tylko taka gotowka to sobie lepiej odpusc takie jest moje zdanie

wiem ale idzie kupić coś w ładnym stanie i nie mówcie ze nic nie kupie chcecie to moge dać kilka linków

Opublikowano

linki linkami a rzeczywistosc rzeczywistoscia

owszem zdarzaja sie okazje , ale pomysl sam - jakbys mial auto w ktore wladowalbys kupe kasy zeby doprowadzic go do super stanu to czy sprzedalbys go potem za marne pieniadze , jestem pewien ze nie

Opublikowano
linki linkami a rzeczywistosc rzeczywistoscia

owszem zdarzaja sie okazje , ale pomysl sam - jakbys mial auto w ktore wladowalbys kupe kasy zeby doprowadzic go do super stanu to czy sprzedalbys go potem za marne pieniadze , jestem pewien ze nie

kolego ale od tego sa serwisty aby sprawdzić stan samochodu

na mobile.de jest pelno samochodow za 2tyś Euro i w bardzo ładnym stanie po 1993r

Opublikowano

Kolego,

mam 525TDS'a kombi z 1995 roku, kupionego równo rok temu. Przez ten rok zainwestowałem w niego ponad 5 tyś zł... ma nowe opony, felgi, zawieszenie, amortyzatory, kompletne hamulce przód i tył (włacznie z ręcznym), sprawną klimę z nowym skraplaczem, uszczelnioną pompę wtryskową, nowy wtryskiwacz sterujący i pełno drobiazgów, których nawet nie wyliczę.

Teraz wiem, że mogę bezpiecznie, wygodnie i mam nadzieję, bezawaryjnie pojeździć kilka latek.

Czy myślisz, że sprzedałbym to auto za 8 tyś? Nie! A może za 12 tyś? Też nie.

Aha, na zdjęciu auto wyglądało znakomicie.

Nie ma co sie łudzić, ludzie sprzedają auta, gdy trzeba w nie dużo włożyć. I albo kupujesz je na chwilę, jeździsz takim, jakie ono jest i sprzedajesz zanim się rozsypie, albo trzeba zainwestować.

Choć oczywiście cuda się czasem zdarzają...

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano

święte slowa , o to wlasnie chodzilo

a ze na mobile sa po 2 tys euro zgoda , ale trzeba po niego pojechac , przyjechac , ubezpieczyc itd,itp no i wlozyc pare zlotych zeby pojezdzic

niemiec umie kalkulowac i darmo dobrego egzemplarza nie odda

Opublikowano

W piątce za 8 tysięcy raczej trudno przewidzieć co się popsuje :roll:

Tzn. co się pierwsze popsuje :idea:

Lepiej jeszcze raz się zastanowić nad takimi warunkami zakupu :nienie:

Opublikowano
prawda jest taka ze e 34 525 tds mozesz kupic za 8 tys i za 16- ja bym wziął ta za 16, zeby potem sie nie wkurzac i nie wydac wiecej nawet niz ta początkowa cena...
Opublikowano
moi przedmówcy mają rację kuzyn kupił za 7 tyś 524 i był bardzo zadowolony dopóki nie zaczęła się grzać co się okazało że ma takie ciśnienie na wężach że nie może ich zdusić po zdjęciu głowicy okazało się że nie ma czego naprawiać a znalezienie dobrej uzywanejgraniczy z cudem więc powodzenia :cool2:
Opublikowano
Nie załamuj się za bardzo tym co ci napisano, ale pamiętaj o zasadzie odnoszącej się do wszystkich samochodów używanych - jeśli twój budżet wynosi 8tys. nie kupuj samochodu powyżej 5tys - reszta potrzebna Ci będzie na doprowadzenie do porządku. Ja kupiłem moje 525 zo 6tys i liczę że zmieszczę się w 10tys. Oczywiście przed kupnem sprawdź bardzo dokładnie samochód - ale jeśli po kupnie w używany samochód włożysz połowę ceny zakupu, to znaczy że kupiłeś dobrze.