Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam sie nad kupnem navi 16;9 i wladowaniem do mojego tygryska e-46 nie mam jej standardowo wiec nie wiem jak to jest czy nie ma problemu z dokupieniem i wlozeniem tej nawigacji ?? gdzie ona ma czytnik plyt dvd ? czyta je ze zmieniarki czy jak ? oraz jak jest z tunerem tv ? czy wogole ta cała operacja jest wykonalna ? myśle o oryginalnej navigacji ktora byla montowana pozniej w modelach e=46 bo moj jest z 98 wtedy chyba ich jeszcze nie montowali . z gory dzienki za pomoc

ELO

Adamus

-----------

Opublikowano

Montuje się bez problemu. W rocznikach '98 były montowane nawigacje ...

Jak jesteś zainteresowany, to było na forum lub też odezwij się na priv (najlepiej mail lub GG) do mnie - mam całe kompletne takie zestawy, włącznie z instrukcją montażu.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sebast znasz może orientacyjny koszt upgrade z 4:3 z mk3 na 16:9 z mk4 - może być na priv.

Drugie pytanko (wiem, że było) na szybko: mam starą wersje softu navi:31 (taka jest wersja softu czytnika) chcę zrobić update na "BMW24_MagicISO" - wiem, że niby starsza ale to są dwie inne wersje.

No i napotykam problem, nagrywałem w dwóch programach, z minimalną prędkością i nic kompletnie nic:/. Zauważyłem, jak do centralki telefonu się dobierałem aby wyjaśnić problem z kartą SIM, że jak silnik pracuję a przy pracującym robiłem upgrade to dość silnie drga czytnik NAVI. Może tu leży problem? Jak wkładałem płytkę to zaraz ją wywalało a potem samo wciągało.

Tryb serwisowy NAVI: robię wszystko zgodnie z tłumaczeniem powyżej co jest przyklejone i nie działa. A nawet powiem, że nie mam "SETTINGS" tylko krótkie SET.

Opublikowano

Koszt podam na priv. ...

Jeżeli czyta Ci mapki, to upgrade softu powinien przechodzić bez problemu - pewnie masz zły "image".

Mała uwaga, aby przejść z tej wersji co masz na nowszą, musisz mieć jeszcze tzw. CD Key ... było o tym na forum.

Drgania czytnika nie powinny mieć wpływu (jeżeli czyta mapy ...), choć trzebaby sprawdzić czemu tak jest - może mocowanie niekompletne, lub brakuje jakiejś śrubki mocującej oblachowanie (stelaż).

Tryb serwisowy : wchodzisz w SET, naciskasz przycisk MENU, przez ok. 8-10 sek, aż Ci się pokaże tryb serwisowy :)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O CD Key czy względnie o NaviSoft v17.1 wiem, naczytałem się ale pytam bo nagrałem już z 10 płytek i dalej nic :/.

Obrazy ściągałem z http://gren.ru/navi%20OS%20software.html z lewej części strony (sorka nie znam rosyjskiego).

Dziś nagrałem v29.1 i też nic.

Mam prośbę podeślijcie mi linka do działających obrazów najlepiej coś z megaupload czy coś podobnego, torrenty raczej nie.

O i druga prośba jest mapa europy wschodniej? Tak, żeby była Ukraina?

Z góry dzięki!

Opublikowano

v29.1 nagrywałeś Alcoholem ? - z tego co pamiętam, to ten obraz na tej stronie jest OK.

Nieoficjalnie jest dostępna Ukraina (marne pokrycie), ale tylko na czytniki MK4

Stronka

Opublikowano
Ale to image jest (z tego co pamiętam) na Alcohol-a, to jak mogłeś nagrać Clonem ?

Stronka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te wszystkie programy obsługują konkurencyjne rozwiązania, wystarczy tylko dać w oknie rozszerzenia nie pliki CloneCD (względnie: Alcohol) tylko wszystkie *.* i bez problemu nagra.

Tak jak mówię nagrywałem wcześniej te obrazy w Alcoholu ale na wyższej prędkości i też nie działały.

Pytanie kontrolne: czy przy próbie odczytania nagrania aktualizacji na PC’ie powinno być coś widać na płytce? Bo u mnie nic nie ma.

Opublikowano
Tak, powinno być widać na PC. Nie zawsze jeden program poprawnie widzi obrazy innych formatów - wystarczy, że zamieni format na ISO i już może być problem. Za dużo nie kombinuj, bo możesz załatwić czytnik na amen ...

Stronka

• 4 tygodnie później...