Skocz do zawartości

TDS po naprawie pompy wtryskowej zgasł i niemożna go zapalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dałem do naprawy pompe wtryskową - wymieniona sekcja wysokiego cisnienia, elektronika, uszczelniona i wyregulowana - koszt 3200zł

auto złożyłem, zapłon ustawiony

zapalił odrazu, pochodził, wszystko było ok, po czym zgasł i niemożna go zapalić,

pompa w zbiorniku podaje paliwo, ale paliwo nie idzie na wtryski.

pompa się kręci, po przekręceniu kluczyka słychać charakterystyczne cykniecie w pompie, na liczniku pojawił się jakiś wykrzyknik.

Co myślicie na ten temat.

Wyjmować pompę?

rozkrecic jej niemoge bo jest na gwarancji

czekam na odp

dziekuje

Opublikowano
no to kupa. wieź fure do pompiaża bo innego wyjścia nie ma wsadzisz ręce do pompy zapomnij o gwarancji, ładuj fure na lawete i wio. chyba ,że ci na gwarancji nie zależy to zdejm głowiczke i w to kółko w które wchodzi trzpień głowiczki {bynajmniej ja wkładam torx 30 ten sam którym ją odkręcam przesówam w prawo druga osoba odpala i jeżeli pompa mechanicznie jest sprawna to fura musi zagadać tylko to kółko trzeba mocno trzymać bo ono chce sie obracać} i wszystko jasne
BMW sie nie psuje
Opublikowano

jimmy_hh

wspolczuje ci serdecznie tym bardziej ,ze wywaliles kupe kasy na naprawe a tyle to kosztuje nowa pompa

ja za ta sama robote u fachmana od bmw zaplacilem 150 zl

nie to nie pomylka 150 zl a w cenie byl komplet uszczelek

tak ze nie p.......ol sie z tym "fachura" tylko od razu wal do niego niech robi to co z.......olił , to musi chodzic nie ma zmiluj

pozdro

Opublikowano

chyba w siemianowicach ( bez obrazy )

po znajomosci w Boschu koszt ok 4000

wiec zobacz sam ile na tym przytulaja no nie ?

tak czy owak cena spada , bo niedlugo nikt juz tego nie bedzie kupowal

6000 tysi to moze do e39

pozdro

Opublikowano
nie ma sie o co gniewać bo jak byś wiedział ile każdy pośrednik narzuca marży ...... czasami znajomy policjant kupuje dla mnie części bo mundurowi mają 40% zniżki a sam chyba rozumisz że hurtownia nie robi nam prezentu tylko nadal coś z tego ma
Opublikowano

No to niezle Cie skroili.

Pompka W BOSCHU w KAZDYM serwisie 3500 brutto z robota (wstawiasz auto z Twoja stara niesprawna pompka, wyjezdza autkiem z NOWA pompka boscha z programu BX! z gwarancja etc) po znegocjwaniu spokojnie za 3200 mozna zrobic.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl