Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie co do rozrządu. W jakich silnikach w E36 Coupe i od którego roku były montowane łańuchy zamiast pasków? Auto jest z 1994 roku (pierwsza rejestracja w styczniu), silnik 2.5, nie mam teraz dostępu do silnika, żeby to sprawdzić, a chciałbym wiedzieć. Dzięki z góry.
Opublikowano
hmm. :mad2: a ile macie latek a prawko tez jest?

SORY ipozdrowienia ale to ustal sam wtedy bedziesz wielki i kiedys komus odpowiesz a ty bedziesz bmw

??? :duh:

Opublikowano
Witam. Mam pytanie co do rozrządu. W jakich silnikach w E36 Coupe i od którego roku były montowane łańuchy zamiast pasków? Auto jest z 1994 roku (pierwsza rejestracja w styczniu), silnik 2.5, nie mam teraz dostępu do silnika, żeby to sprawdzić, a chciałbym wiedzieć. Dzięki z góry.

W E36 pasek miały tylko 316i oraz 318i, oba z silnikami M40. Jakoś od początku 94 roku M40 zastąpiono M43, który był już na łańcuchu. Pozostałe silniki (czyli M43TU, M42, M44, M50, M52) posiadały łańcuch.

Opublikowano
właśnie tak jak napisał kolega wyżej pasek był wstawiany do silników 1.6 i 1.8 (m40 - pasek) i ten model wkładany był do 93r. potem zastąpiono go nowym modelem (m43 - łańcuszek).... pozdro
Opublikowano

OK, fantastyczne info :clap: :clap: :clap:

A jaką producent daje gwarancję na żywotność łańcucha np w M50B25...?

Ktoś, jakiś "znawca" powiedział dożywotnią...

I jeszcze proszę o skomentowanie takich słów "podwójny łańcuch rozrządu", jeśli takowy istnieje proszę napiszcie w jakich silnikach :P

THX :D

DYLEMAT OKRUTNY MAM
Opublikowano
Łańcuch wytrzymuje podobno pół miliona km, ale przecież wiele zależy od tego jak użytkowane było auto, wielu wymienia już wcześniej.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Warto wymienić łańcuch po przebiegu ponad 300 tyś km co gwarantuje znaczne poprawienie sprawności motoru.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań