Skocz do zawartości

[E30] klopot z wspomaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauwazylem w moim E30 M40, ze przy maksymalnym skrecie kola w prawo na postoju cieknie mi olej z pompy wspomagania, ale tylko w momencie jak maksymalnie dociagne kierownice i slychac wtedy az takie jeczenie. Przy normalnych ruchach kierownica nic nie cieknie i jest nawet sucho, ale leje sie jak do oporu obroce kierownice. Powiedzcie mi czy ktos juz mial takie objawy ? jakis zimmering poszedl ?

BMW e39 525d M57

GG 3437874

Opublikowano
zobacz przewod olejowy od przelewu oleju, prawdopodobnie jest peknietty
Opublikowano

Mysle ze to normalne nawet w nowych autach jak sie skreci do oporu kolami to slychac lozysko od pompy.Chodzi o to ze olej jest tloczony ale stoi w miejscu wytwarza sie cisnienie :D

Ja mam to samo jak skerece do oporu slychac takie delikatne jeczenie :)

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam!!! w moim e30 z 88roku jest podobnie,jak orzekł mechanik uszkodzone jest uszczelnienie "maglownicy":( niestety nieda się tego samodzielnie naprawić jesli listwa wytarła uszczelnienie mozna je podobno wymienić jak to ma miejsce w np:audi 100 jak się dowiedziałem w bmw można albo zregenerować przekładnie lub ją wymienić na nową...ja narazie tez tak jeżdze i dolewwam oleju...używana maglownica kosztuje w granicach 400-500zł...a na to nikt nieda gwarancji ze niepocieknie...ja mimowszystko postaram sie zregenerowac swoją jak kupie sobie jakies autko dojazdowe