Skocz do zawartości

serwis klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Zaczyna się robic gorąco, więc chcę zrobic przegląd klimatyzacji, bo nie chłodzi już tak jak wczesniej.

Jaki zakład polecacie w Warszawie??

Myślę o "Midasie" - chcą 199zł + filtr p.pyłkowy za wszystko - czy warto??

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Według mnie to b.tanio. :cool2:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Nie chłodzi jak dawniej - znaczy ubyło czynnika chłodzącego.

Warto podjechać do porządnego warsztatu, który sprawdzi szczelność układu, a jeżeli nie będzie dużego wycieku to ewentualnie zapuści wykrywacz nieszczelności i po kilka dniach będzie wszystko wiadomo.

Szkoda tylko napełnić (bo na tym polega pewnie ten serwis klimatyzacji), bo może się okazać, że starczy na krótko.

W autach w tym wieku najczęściej skorodowany jest już skraplacz (zwany potocznie chłodnicą klimatyzacji), jeżeli nie był wymieniany to obejrzyj go dokładnie. Zobaczysz na nim tłuste plamy, zacieki od oleju - to jest do wymiany. Najczęściej koroduje przy krawędziach, od dołu (tam jest najbardziej narażony na kamyki i sól).

Ja serwisuję od lat w Mysiadle (między W-wą a Piasecznem), Klima-Car, http://www.klimacar.pl/. Za wymianę skraplacza (trochę roboty przy tym jest) + sprawdzenie + napełnienie zapłaciłem miesiąc temu 280zł. Oczywiście skraplacz osobno, ceny nowych zaczynają sie od 400zł. Broń Boże nie kupuj używanych, są w tym samym wieku co Twój i starczą na 1 sezon.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
witam

Zaczyna się robic gorąco, więc chcę zrobic przegląd klimatyzacji, bo nie chłodzi już tak jak wczesniej.

Jaki zakład polecacie w Warszawie??

Myślę o "Midasie" - chcą 199zł + filtr p.pyłkowy za wszystko - czy warto??

pozdro

b.tanio. sam filtr kosztuje ok 100.

Opublikowano

No proszę nie straszyć kolegi.

Filtr przeciwpyłkowy na Allegro to niecałe 40zł - sam kupiłem 2 tyg. temu po 37zł. Filtr to tylko bibuła, nie musi być oryginalny.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano

no coments.

masz klimę? jeśli tak to taka "bibuła" starczy Ci na 3-4 mies.Powodzenia :duh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam

Przepraszam, że nic nie odpisywałem, ale udało mi sie wyrwać pare dni i cieszyć się naprawde długim weekendem :D

Jeśli chodzi o "Midasa" to podana cena nie zawiera filtra p.pyłkowego (jest to dodatkowy koszt) , ale mają tylko gaz R-134 - więc odpada.

Klimacar - mają długi termin oczekiwania, co powinno potwierdzić ich renomę - więc chyba muszę sie uzbroić w cierpliwość i tam czekać.

Dzieki za porady ... i może znacie jeszcze jakiś zakład godny polecenia.

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża