Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szukałem na forum konkretnej odpowiedzi ale nie znalazłem więc pytam jeszcze raz czy oprucz popychczy oleju może być to np. pompa oleju lub coś innego czy może już ktoś naprawiał tą pompe czy trzeba wymienić całą, silnik jest bez vanosa więc odpada
Opublikowano
moze byc pompa ze nie daje odpowiedniego cisnienia na popyhacze ... moze napinacz ? cykanie od zawsze kojarzy sie z luzami zaworowymi wiec ja bym sprawdzil popyhacze i wszystko co z tym zwiazane ... sprawdz cisnienie oleju przy filtrze oleju i bedziesz wiedzial co jest 5 :)
Opublikowano
witam ponownie po rozebrani głowicy okazało sie że są do wymiany 2 popychacze jeden całkiem nie trzymał a drugi był na wykonczeniu teraz czekam na 2 nowe i mam nadzieje że to koniec tego cykania jezdziłem na mobil 10w40 teraz mam zamiar zalać castrol 5w40 i powinno być cacy , u mnie raczej sama wymiana oleju nic by nie dała ponieważ z początku cykało tylko na gorącym silniku póżniej cykało już na zimnym i gorącym i to coraz mocniej
Opublikowano
mam kolegę który pracuje w warsztacie gdzie robią remonty generalne silników w tirach i on jakoś sprawdza który jest miękki tzn.ma miękką sprężynkę i jest do wymiany więc tyle mogę wam powiedzieć jutro składamy więc zobaczymy czy miał racje
Opublikowano
witam ja płaciłem za orginalne po 64zł ale widziałem też zamienniki nawet po 24zł robocizna moja i kolegi więc 2 flaszki które i tak razem wypijemy a tak w ogule to trzeba rozpiąć rozrząd i wyciągać wałki pół dnia roboty na rozłożenie i kolejne na złożenie w warsztacie krzyczą około 300zł za wymiane
Opublikowano
czy cyka tez zaraz po odpaleniu na zimnym silniku czy jak juz sie troszeczke nagrzeje? mialem tez ten problem i okazalo sie ze do wymiany bylo sprzeglo wentylatora - visco, czujnik wskazywal mi temp okolo 50, odrazu wymienilem olej
Opublikowano
radek79 dzięki ! a tak szczerze to mieliście szczęście bo wałki są bardzo kruche no chyba że bawicie się w to na codzień
Opublikowano
witam ponownie auto po złożeniu chodzi w końcu jak powinno pod maską cisza od razu słychać że się opłacało pomęczyć 2dni polecam