Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W moim aucie zbliża się okres wymiany szczęk hamulcowych (E 36, '95, 1,6 - z tyłu bębny). Proszę Kolegów z forum o wyrażenie swoich opinii na temat tego, jakie szczęki polecają - ja zastanawiam się nad ATE - może ktoś już używał takich i może powiedzieć coś na ten temat, lub ewentualnie doradzi coś innego, tak aby w późniejszym czasie oszczędzić sobie słuchania pisków wydobywających się z bębnów podczas hamowania, czy też nadmiernego "pylenia".

Za odpowiedzi i porady z góry dziękuję.

Opublikowano
W poprzedniej E30 zamontowalem cały zestaw ATE

Słuchaj, a napisz mi, proszę, czy jak kupuję komplet szczęk ATE, to w opakowaniu są również sprężyny i "element termiczny" - bo wyczytałem w książce do obsługi BMW, że te elementy również należy wymienić podczas wymiany szczęk. Jeśli wiesz, to napisz, proszę, do czego służy ten "element termiczny", bo nie mam pojęcia, a jakoś nie mogę się doczytać - dzięki.

Opublikowano
Na opakowaniu szczęk była informacja że komplet zawiera zestaw montażowy szczęk hamulcowych (elementy mocujące), lecz niestety do mnie już taki zestaw nie dotarł - widocznie komuś były bardziej potrzebne...

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
OK, dzięki za pomoc. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że ATE to będzie dobry wybór. Raz jeszcze dziękuje.