Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam spory problem wycieraczki działały a teraz nawet nie ruszają się z miejsca a silniczka też nie słycha żeby pracował:(

Czego to może by przyczyna?

Z góry dziekuje wszystkim za jaką kolwiek pomoc

Jestem samoukiem w dziedzinie samochodu, więc proszę o wyrozumiałość.
Opublikowano

Są dwie możliwości:

awaria mechaniczna - zatarł się mechanizm od wycieraków

awaria elektryczna - spalił się silniczek, lub nie dochodzi prąd

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
Wszystko mozliwe rozważałem nawet sterownik ale to musze sprawdzi a jak najprościej sprawdzi wymienione przez ciebie usterki.
Opublikowano

najpierw zdemontuj lilniczek, odkręć prowadnice i zobacz czy działa.

Miałem id problem, szukałem bezpiecznika, przekaźnika a okazało się że prowadnica sie zatarła, jest z tym troche roboty, ale one lubią się zacierać, więc warto nakłaść swiężego smaru :8)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniłem całe prowadnic i silniczek na nowy(Używane). I dalej niema żadnego efektu ani drgnie:(

Co zrobi??

Opublikowano

Czesc

No to wiadomo o co chodzi.

Sprawdz przekaznik wycieraczek oraz przelacznik przy kierownicy /wszystkie polaczenia/sprawa tkwi w braku polaczenia i bedziesz sie musial troche natrudzic ,zeby ustalic gdzie.

pozdrawiam

Opublikowano

Czesc

Czhyba najpredzej,trzeba zdjac przelacznik zespolony z kierownicy i zobaczyc ,czy zalacza.Ale wcesniej lepiej zobacz przekaznik wycieraczek,bo to mi sie wydaje jest przyczyna.

Sprobuj na poczatek podociskac wszystkie przekazniki i lacza /wlasnie te pod kiera/.

A najlepeij by bylo wstapic do jakiegos dobrego elektryka,bo oni maja swoje sposoby.

pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuje faktycznie nie da się jaśniej, bo jest wszytko kroczek po kroczku.

Dziękuje bardzo

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: