Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos wie moze co moze oznaczac, gdy po wcisnieciu przycisku chceck control na ekranie komputera zapalaja sie wszystkie pola znakowe? Wyglada to mniej wiecej tak:

[] [] [] [] [] [] [] [] [] [] ... [] +

LEGENDA:

trzy kropki, bo nie pamietam ile tam jest pol

[] - zapalenie wsyzstkich diod z jednego pola znakowego.

+ jest na poczatku albo koncu, nie pamietam

Zainteresowalo mnie to, gdyz po przepaleniu sie zarowki i wcisnieciu chceck controla komputer zamiast wyswietlic stosowny komunikat, pokazuje ta bzdure. Beemke mam prawie od roku, przejechalem nia ok. 15tys. i taki stan rzeczy byl od zakupu, ale wtedy nic nie bylo przepalone wiec myslalem, ze tak to powinno wygladac. Czy to moze byc efektem np niestykajacego przewodu, albo np cofniecia licznika? Ktos juz sie spotkal z czyms takim? Dodam jeszcze, ze wszystkie inne opcje komputera dzialaja w 100% sprawnie.

moja becia to: E36 318iS coupe, marzec 1995, komputer jest w wersji najbardziej rozszerzonej (chceck, timer, kodowanie, dystans, spalanie itd.)

Za odpowiedz z gory dziekuje :)

Opublikowano

- jak wymieniłeś żarówkę to już nie powinien wyłapywać błedu i umnie

pojawiają się te znaczki - w/g instr. to skasowanie komunikatu i test CC - w innych wersjach pojawia sie komunikat -CHECK CONTROL OK - znak + w takim wypadku to tylko sprawdzenie pola - jak wywołasz te znaki - naciśnij jeszcze raz na przycisk CC - zobaczymy czy przywoła ostatni komunikat / plus z komunikatem zawsze oznaczał że pod spodem jest jeszce inny komunikat /

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Witam.

Mnie tez po wlaczeniu check zapalaja sie wszystkie pola ale mnie powiedziano ze tak podswietlony wyswietlacz podczas zalaczonej opcj check oznacza ze ja nie posiadam opcji sprawdznia usterek. Dodam ze tez mam opcje rozbudowania komputera na maxa (timer, ile km na paliwie, itd. itp.). Pozdrawiam

Opublikowano

... :duh: - zapomniałem że mam instr. do E36 -

- przeczytaj prawą kolumnę - albo napis albo znaczki - w zależności od wersji ...

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.bmw-klub-lodz.com.pl/grafika/model/e36/22/foto/instr_e36_pl_098.jpg

/ kliknij to będzie wyraźniejsze /

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to ogólnie ch.... Myslalem, ze niemiaszki nie sa sknerami tak jak nasi kupujacy. Ale niestety sie zawiodłem. To ciekawe po co ten gosc brał u mnie prawie max. wypas i pełny komp. a nie bral CHECKa??!! Jest to dla mnie troche niezrozumiałe.

Dzieki za odpowiedz. POZDRAWIAM

Opublikowano

Moim zdaniem to jest "dość zrozumiałe"

Jakbyś miał co chwila komunikat, że nie masz płynu do spryskiwaczy (a faktycznie jest 1/3 zbiornika), albo klocki do wymiany (a spokojnie można jeszcze na nich zrobić z 20 000 km) itd itp. - też byś się po jakimś czasie wkurzył i następnym razem tego "bajeru" nie chciał...

radocha z jazdy!