Skocz do zawartości

problem z gazem nie wkreca sie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! mam maly problem z moja beta posiadam instalacje gazowa silnik to 2l na pelnym wtrysku 89roku na benzynie jest wszystko ok wkreca sie na obroty do odcinki a na gazie tylko do 4,5-5 tys grzebalem w instalacji gazowej ale nie moge do tego dojsc :( prosze o pomoc
Opublikowano
pytanie czy masz tak od poczatku czy od jakiegos czasu bo przyczyn moze byc wioele. jak od poczatku to masz za slaby parownik i nie dawkuje takiej ilosci gazu jak trzeba. jak od jakiegos czasu to powody sa rozne. albo zapchane filtry od gazu, albo nieszczelnosc ukladu dolotowego. raz tak mialem za strasznie mi zaczal chodzic po zatankowaniu na stacji gdzie jakosci pilnuje orzel czyli na orlenie. nie moglem sobie z nim dac rady wiec zalalem na innej stacji i problem zniknal. nieraz te auta nie lubia zmiany gazu. ja tankuje na tej samej stacji i jest wszystko oki stacji. pozdrawiam
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
Ja miałem to samo (mam sekwencje) i wystarczyła nowa kalibracja kompa.
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
ten problem jest od poczatku kiedy kupilem ten samochod! myslalem ze przez filterek gazu takie sa problemy ale jednak sie mylilem! :(
Opublikowano
membrany w parowniku lub za mala dawka gazu - podjedz do gazownika a wszystko sie wyjasni.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Witam bylem ostatnip u gazownika i okazalo sie ze parownik jest zepsuty!! Tak jak wczesniej pisaliscie! wymienilem na nowy i beta smiga jak nigdy roznica jest kolosalna :) Dziekuje bardzo za odpowiedzi Pozdrawiam!