Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam betke 318i i nie wiem dlaczego przy rozpędzaniu tak od dwóch tysięcy zaczyna ją dławić:( przymuli ją i puści a potem zaczyna sie to samo przy 3 i pół tys... :( najbardzie jest to odczuwalne na zimnym silniku... trace na tym pare sekund, tak jakby dziura w gazie:/ nie wiem czym jest to spowodowane... jeśli ktoś wie to prosze o pomoc... pozdrawiam
Opublikowano
sprawdz sobie przeplywomierz i gume od niego do kolektora. jeszce pytanie. czy wolne obroty sa rowne?
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
wąż dolotowy jest cały popękany... i przez to nie dało sie ruszyć z pierwszego biegu bo bardzo szarpało samochodem tak jakby mu brakowało powietrza ale okleiłem go i jest spoko... jedyne co zostało to to dławienie...a jeśli chodzi o obroty to równo pracuje na niskich...
Opublikowano

jamialem podobny efekt przy wymianie memmbran w reduktorze-musialem tylko wyregolowac instalacjie i ciagnie do konca.MOze byc ze masz zle wyregolowany reduktor , za malo jest wydajny.

co do rury-nie ma oklejania i czpakowania -rure musisz wymienic na nowa-musisz odrzalowac 80zł i zakupic nowa.

Opublikowano
jeśli chodzi o reduktor to jest ok... ale ten wąż mnie gryzie, gadałem z trzema gościami co mają betki co prawda 316 ale mają ten sam problem... też dławi, nawet w tym samym momencie...
Opublikowano

to moze epidemia w waszych stronach???

zmien gume a potem sie zastanawiaj.

swoja droga oklejac tasma????? :mad2:

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Ja walcze -a w sumie juz zawiesilem bron.........mianowicie przy jezdzie na LPG i przy rownomiernym rozpedzaniu auta i puszczeniu go na LUZ obroty zlatuja do ok 500 i faluja do mometu zatrzymania sie samochodu. A kiedy hamuje silnikiem i puszczam go juz w okolicach 1200 aby sie zatrzymac to obroty tak nei spadaja-nie mam pomyslu co z robic z zaklucajacym prace silnika powietrzem wpadajacym bezposrednio do puszki filtra
Opublikowano
wedlug mnie to nadal jest problem z dolotem. guma moze byc oki ale mi kiedys po pieknym wystrzale odchylil sie dolny dekielek przy przeplywomierzu. u mnie izolacja jest dwa razy grubsza od tej gomy i jest oki. te auta nie lubia gazu i nic na to nie poradzisz to sa rzeczy ktore najczesciej zawodza na gazie. pozdrawiam
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.