Skocz do zawartości

Reflektor od strony kierowcy potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
CHcialem zapytac czy moize ktos juz mial podobna sytuacje tzn mam problem z wyrownaniem pozycji tego swiatla, tzn nie chce isc do gory...i nie wiem czy to wina jakiegos silniczka w srodku czy cos,na komputerze wyszl oze nei ma winy elektryki ale nie wiem czy przez komputer da sie takie rzeczy wybadac..wiec jezeli ktos wie co zrobi to prosze o pomoc
Opublikowano

Sprawdź, czy nie popękały w środku takie plastikowe, bardzo kruche regulatory (białe) - często się to zdarza podobno w e39. Sprawdzisz to najprościej łapiąc z tyłu reflektora za kostkę od żarówki mijania lub drogowych i delikatnie poruszając. Jeśli całe lustra z żarówkami się ruszają bez większego oporu, luźno, to na 99% właśnie to (ponoć można to kupić w ASO po 50zł tylko nie wiem czy jest sens skoro i tak się połamią).

Nie napisałeś jakie masz reflektory (ksenon czy żarowe) zatem nie wiem jak ma się to do ksenonowych.

Coat of arms of NEPAL
Opublikowano
Miales racje jest tak jak napisales plastiki popekaly, ale wzialem i roskrecilem lampe z VW passata i po drobnej przerobce podobnego plastiku i zapontowaniu w moim reflektorze wszystko dziala:) zaoszczedzilem troszke kasy
Opublikowano
nie dalej jak pół godziny temu rozbierałem oba typy lamp w sumie trzy, xenon,zwykłą z soczewką i zwykłą bez soczewki we wzystkich są te same białe delikatne drabinkowate elementy no i oczywiście we wszystkich trzech połamane normalnie żenada, nic nie ponaprawiałem, poskładałem i niech leży dalej
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Czy wiecie może jaki jest symbol tego plastiku co sie tak łamie bo mam na 99% to samo i chciałbym to zrobić tym bardziej, że zamówiłem na allegro nowe szkła reflektorów bo stare to już takie zdziachane że szok. Jeśli ktoś wie jaki to symbol albo gdzie można tanio kupić oto moje GG 236201 tnx
Opublikowano
Czy wiecie może jaki jest symbol tego plastiku co sie tak łamie bo mam na 99% to samo i chciałbym to zrobić tym bardziej, że zamówiłem na allegro nowe szkła reflektorów bo stare to już takie zdziachane że szok. Jeśli ktoś wie jaki to symbol albo gdzie można tanio kupić oto moje GG 236201 tnx

Witam kupiszto w seraisie 2 plastiki! 70 pln

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest zestaw do 1 reflektora. Długi (co się łamie) i krótki. Ten plastik się po prostu starzeje - dlatego pęka. Mogliby to poprawić.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska