Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanko odnośnie bezpiecznika świec żarowych. Gdzie się on mieści??Z góry dziękuje za info.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano

Stojąc przed maską po lewej stronie przed szybą (po otwarciu maski) jest kwadratowa plastikowa "puszka"przykręcana na cztery śruby.

Odkręc ją i tam znajdziesz komputery i ,dwa przekażniki i bezpiecznik świec żarowych.

A tak z ciekawości ,po co ci ten bezpiecznik?

Auto nie pali ?

Jeśli tak to możesz podłączyć prąd pod pierwszą świecę od kabiny i przytrzymać 7-10sekund i wtedy spróbuj odpalić.Tak zrobiłem jak mi nie chciał palić na zimnymi zadziałał więc wówczas sprawdziłem bezpiecznik i faktycznie był spalony.

Opublikowano
Pierwsza sprawa to ciekawość, druga to że, nie pali się kontrolka gotowości do rozruchu "zielona strzałka", trzecia to że, rano odpala z małym oporem i dymi. Dopuki paliła się" gotowość "do rozruchu odpalała na dotyk bez dymu i szarpania...
Opublikowano
Najprawdopodobniej nie grzeją wszystkie świece żarowe i dlatego jest problem z odpalaniem.Gdyby "siedział" bezpiecznik to byś nie odpalił zimnego auta
Opublikowano
A mozesz opisać gdzie ta zielona kontrolka się znajduje? Pytam o tą gotowośc do rozruchu.
>TDS bez "S">
Opublikowano
Kontrolka znajduje się po między kontrolką wtrysku, a świecami żarowyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!