Skocz do zawartości

(e39) AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGóW E39 TDs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzięki za odpowiedzi odnośnie e36

Teraz mam pytanie co sądzicie o zakupie e39 w 2,5 tds z automatyczną skrzynia biegów, ( jadę do niemiec i nie wiem czy wciągnąć go na listę -

e39 2,5 tds przebieg ok.240 tyś rok. 98) nigdy nie miałem automata, więc pytam się Was o zalety i wady( ewentualne koszty napraw i czy jest to gdzie zrobic np. zachodnipomorskim)

Dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Teraz mam pytanie co sądzicie o zakupie e39 w 2,5 tds z automatyczną skrzynia biegów, ( jadę do niemiec i nie wiem czy wciągnąć go na listę -

e39 2,5 tds przebieg ok.240 tyś rok. 98) nigdy nie miałem automata, więc pytam się Was o zalety i wady( ewentualne koszty napraw i czy jest to gdzie zrobic np. zachodnipomorskim)

Dzięki za odpowiedzi

Przebieg zaden na silnik i skrzynie.

Do automatu przyzwyczaisz sie i... albo pokochasz albo bedziesz obojetny.

Po zakupie szykuj sie na jak najszybsza wymiane oleju w skrzyni biegow (500-1000 zl w zaloznosci od modelu skrzyni i rodzaju wymiany) ale trzeba to zrobic - bedzie spokoj na kolejne kilometry.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

2.5 TDS na trasie wymiata niezle predkosc 150 km/h to dla niego zaden problem w dodatku cisza w samochodzie i spalanie w granicach 8 litrow....

Ja mam automata i jestem bardzo zadowolony ma przejechane 270 000 km i pociagnie jeszcze dluugo bo zadnych problemow i zadnych wyciekow. Jedynie co to zostala wymieniona pompa paliwa w baku, tuleje plywajace na tyle, kilka wahaczy z przodu i amortyzatory

Opublikowano

Po zakupie szykuj sie na jak najszybsza wymiane oleju w skrzyni biegow (500-1000 zl w zaloznosci od modelu skrzyni i rodzaju wymiany) ale trzeba to zrobic - bedzie spokoj na kolejne kilometry.

Co do przebiegu to fakt,na ten silnik to nie wiele (mój ma 247tys.km,a jedną miałem na aut.i miała 540tys.km)i nie ma problemu z motorem i skrzynią.

Moim zdaniem automat to rewelacja (sam mam skrzynię aut.w 525tds-ie)i nie chcę innej.

Moja maksymalna prędkośc na automacie w E-34 to 225 km/h

Co do kosztów wymiany oleju wraz z filtrem i uszczelką to nie zgodzę się z powyższą wypowiedzią.

Koszt wymiany oleju i filtra oscyluje w kwocie max.ok.250-300zł.(serwis do tego nie jest potrzebny-zrobi to każda firma zajmująca się wymianą oleju.

Polecam tds-a na automacie (jeżdżąc normalnie silnik jest nie do zajechania.

Opublikowano

Co do przebiegu to fakt,na ten silnik to nie wiele (mój ma 247tys.km,a jedną miałem na aut.i miała 540tys.km)i nie ma problemu z motorem i skrzynią.

Moim zdaniem automat to rewelacja (sam mam skrzynię aut.w 525tds-ie)i nie chcę innej.

Moja maksymalna prędkośc na automacie w E-34 to 225 km/h

Co do kosztów wymiany oleju wraz z filtrem i uszczelką to nie zgodzę się z powyższą wypowiedzią.

Koszt wymiany oleju i filtra oscyluje w kwocie max.ok.250-300zł.(serwis do tego nie jest potrzebny-zrobi to każda firma zajmująca się wymianą oleju (wymiana raz na 50tys.km).

Polecam tds-a na automacie (jeżdżąc normalnie silnik jest nie do zajechania)

Opublikowano

Koszt wymiany oleju i filtra oscyluje w kwocie max.ok.250-300zł.(serwis do tego nie jest potrzebny-zrobi to każda firma zajmująca się wymianą oleju (wymiana raz na 50tys.km).

Widocznie jest skrzynia z tym tanszym olejem.

W 5HP19 wchodzi max ~9 l oleju, ktorego ceny sa 60-90 zl/l + uszczelka + robota. Policz!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Widocznie jest skrzynia z tym tanszym olejem.

W 5HP19 wchodzi max ~9 l oleju, ktorego ceny sa 60-90 zl/l + uszczelka + robota. Policz!

Witam nie musi byc tańszy olej wczoraj wymieniałem olej w takiej skrzyni za 10 litrów zapłaciłem 270 pln filtr 60 pln uszczelka 20 pln i mechanik 30 pln i to cały koszt , co prawda w ASO to i tysiaczek może zbraknac

no i zapomniałem olej esso

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

dotychczas jeździłem E36 325 TDS w manualu

i powiem ze E39 TDS w automacie to jest inna bajka - moim zdaniem lepsza

pozdrawiam

Witam i tu masz racje !!! ale ostatnio poganiałem x piątke to zeby nie kobiety to niewiem co lepsze ...