Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka wszystkim, dzis swoja becie wziolem na kanal i patrze a tu na prowadnicy po dwuch stronach zeszlo mi to czarne zabezpieczenie antykorozyjne :| (slady jakby po podnosniku) Jak to zabezpieczenie sie nazywa, gdzie to dostac i jak stosowac ? Najlepiej jak to by bylo na pedzel albo cus bo mi sprezarka poszla :( Acha i moze sie spytam odrazu co to za kontrolka mi swieci , wyglada nastepujaco: takie czerwone koleczko i na zewnatrz drugie koleczko ale przewywane.
Opublikowano
może się mylę nie spotkała mnie taka jeszcze przyjemność -może zużycie klocków ,ze spodem to idż do sklepu motoryzacyjnego i powiedz o co biega napewno doradzą , ja konserwowałem całe auto i nie wiem jak sie nazywa środek do kons. wewnątrz rozgrzanym woskiem to pamiętam-pozdro napewno sie ktoś odezwie z tą kontrolką nie chce mi się iść do garażu bo leje"
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Spox ale ja dalem tu tylko przyklad :) A co do klockow, hmm to chyba z tylu bo recznego zreo ;/ , jak je wymienie to sie to zgasi czy bede musial znowu jechac na diabnostyke i placic kase zeby wylaczyli to ?
Opublikowano
mex. można to pominąć, idż do sklepu niech pokażą ci klocek z czujnikiem i wytłumaczą, jak to zrobić [b. prosto] :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

mexykan - ta kontrolka którą opisujesz to zużycie okładzin hamulcowych - czujnik klocków jest w lewym przednim i tylnym prawym kole / klockach

taka sama ale na około nie przerywana ale z wykrzyknikiem w środku - niski poziom płynu ...

- podobna kontrtolka ale z literką P w srodku to zaciągnięty hamulec ręczny - nie ma kontrolki do zuzcia okładzin h. ręcznego - w tylnych bębnach masz jeszcze szczęki hamulcowe które obsługują h. ręczny - to tzw. tarczo -bebny - regulacja polega na podciągnieciu na linkach - / wyjście linek masz pod mieszkiem ręcznego / albo regulacji poprzez otwór w tarczy - zobacz w dziale " zrób to sam " tam jest temat dot. tylnych hamulców w E 36 ale tam dopisywaliśmy do innych modeli , w dziale ' przydatne linki " masz opis kontrolek BMW , a do konserwacji

możesz kupić w spreiu " baranka / poj. ok. 05 - 07 litra / firma dowolna / każdy moto ryzacyjny / - po Ci 5 kg. - no chyba że chcesz całe auto psikać ....

PS. pomimo że świeci kontrolka jest tam jeszcze trochę okładziny - w przypadku wojny możesz skręcić dwa przewody i zailozować - kontrolka po kilku włączeniach zapłonu sama zgaśnie / czujnik nie wyłapuje błędu obwodu / tylko musisz pamiętac o tym okrążeniu i rozglądać się za odpowiednim zestawem . nie pytaj jakie klocki tylko wpisz do wyszukiwarki - dużo czytania - w klockach z wysokiej półki czujnik jest w zestawie - w innych musisz dokupić osobno -więc pytaj czy zestaw jest z czujnikiem ... :cool2:

* - w zależności od typu i wyposażenia