Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czujnik temperatury zewnętrznej BMW E46 E32 E39

https://ssl.allegro.pl/item186254707_czujnik_temperatury_zewnetrznej_bmw_e46_e32_e39.html

zakupiłem taki czujnik i nie działa prawidłowo podejrzewam ze zamontowałem go zbyt blisko chłodnicy lecz powiedzcie mi czy ma to jakies znaczenie jaki kabel do jakiego czy to nie robi różnicy i w jakim miejscu go zainstalować u tdsa podejrzewam ze działa dobrze lecz chłodnica go nagrzewa

czekam na wszae opinie które bedą dla mnie bardzo pomocne Dziekuje

Opublikowano
Witam i dziekuje za pomoc lecz ciągle pokazuje zle temp nie wiem czy to ma związek z nagrzewnica czy z tym ze odwrotnie mogłem podpiąć kabelki od tego czyjnika prosze o pomoc
Opublikowano
podpiołeś do oryginalnej kostki ? biegunowość niema znaczenia ale po podłączeniu musisz poczekać kilka minut z włączonym zapłonem by uaktualniło się wskazanie temperatury
Opublikowano
Witam i dziekuje za pomoc lecz ciągle pokazuje zle temp nie wiem czy to ma związek z nagrzewnica czy z tym ze odwrotnie mogłem podpiąć kabelki od tego czyjnika prosze o pomoc

też kupiłem taki czujnik i też pokazywał mi źle temperature ale po odłączeniu aku odczekaniu chwili i podłączeniu bylo ok. też spróbuj

Opublikowano
ja jak kupiłem wóz to miałem ten oryginalny czujnik odpięty bo złamane było zabezpieczenie no i pierwsze co to chciałem go podłączyć i tak zrobiłem pięknie wazeliną styki i dokładnie zaizolowałem by się nie zgubił . załonczyłem zapłon a tu nadal -40 no to z powrotem go wyjołem i jeszcze raz poskładałem i nic ! rozciołem go piłą bo myślałem że te styki gdzieś w środku ugniły ale też nic nie znalazłem dopiero jak zadzwoniłem do popszedniego właściciela to powiedział mi że jest on sprawny tylko po podpięciu musza przejechać kilka kilometrów by zadziałał poprawnie
Opublikowano
Odciołem kostke i podłączyłem go bezpośrednio do kabli nie wiem czy ma to jakiś związek widzę ze oszukuje około 4 C w górę ponieważ jak wychodziłem dziś z domu przy oknie było 0 C a w samochodzie +4 C