Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem z moim compactem 318 ti m44. Otórz ginie mi olej z silnika. Nie mam żadnych wycieków na zewnątrz. Nie ma go w płynie cłodzącym. Olej jest Ladny tnz. nie ma żadnych bialych nalotów ani na korku ani na bagnecie. mimo to na 2tyś km dolałem 1 litr oleju. Gdzie on wyparował?? Aha dodam też że sprawdzałem świce i one wyglądają prawidłowo. Nie ma też żadnego niebieskiego dymu z wydechu ani białego.

Opublikowano
mi bierze ok 4 l na 10tys km ale zdarza sie ze jade juz na odcince ;) Najlepsze jest to ze mi wchodzi dziwna ilosc oleju do silnika bo ok 8,5litra !!! I tez nikt nie wie co z tym jest. A co do oleju to moze cos z uszczelniaczami. Mysle ze twoje auto spala olej i tyle.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
sprawdz czy przy odpalaniu po calej nocy postoju czy nie bedzie dymil ale jak przygazujesz, ja tak mam i mysle ze sa to uszczelniacze zaworowe,
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano
Po prostu bierze ci trochę oleju ale nie przejmuj się dolewaj i ganiaj dalej dopóki zużycie nie przekroczy 1,5 l na 1tys. km nic nie grzeb w silniku takie jest dopuszczalne zużycie oleju podawane przez BMW.
Opublikowano
0w40 a dolewam teraz 5w40,

Paweł widzę że jeżdzisz na pełnym syntetyku. Może dlatego bierze Ci olej.

O olej pytałem Kuczka ale nie wziąłem opcji "cytuj" :D Spróbój może wlać półsyntetyk to może pomóc. Polecam Castrol gtx magnatec. Ja wymieniałem olej 4000km temu i jeszcze trzyma stan.

Kuczek jeśli również masz full syntetyk to spróbuj wlać 10W-40.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Wydaje mi się że leje się pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów.Puścił chyba zimering na wale korbowym. Czy wie ktoś jakie koszta są takiej naprawy??
Opublikowano
0w40 a dolewam teraz 5w40,

Paweł widzę że jeżdzisz na pełnym syntetyku. Może dlatego bierze Ci olej.

O olej pytałem Kuczka ale nie wziąłem opcji "cytuj" :D Spróbój może wlać półsyntetyk to może pomóc. Polecam Castrol gtx magnatec. Ja wymieniałem olej 4000km temu i jeszcze trzyma stan.

Kuczek jeśli również masz full syntetyk to spróbuj wlać 10W-40.

zrobilem ten blad zalalem 10w40 mobil s i od tego zaczely sie problemy zaczol klepac i brac olej, bede laj 0w40 a ty poczytaj o silnikach,

Opublikowano

ja wszystkie moje panieneczki męczę na mineralu 15W40 castrol gtx high millage ale to z tego powodu że dużo już się najeździły

ale szczerze mówiąc jak będę miał autko z przebiegiem 150000 to zastanowię się nad tym czy też nie przejśc na mineral

ludziska leją róźne syfy do silnika i mimo starań kolejnych właścicieli wszystko bierze w łeb

sam byłem świadkiem jak w jednym komisie do forda windstara w którym nie było oleju w silniku bo takiego paścia ściągnęli z reichu zalali na moich oczach olej który był zlany do beczki z mojego auta :shock: swoją droga olej ode mnie miał bliżej nie znany przebieg

dodam jeszcze że w beczce był zlany oprócz mojego oleju, hipol, ats, płyn hamulcowy, i trochę innych cudów

potem do forda wlano motodoktora i wystawiono do sprzedaży za 11000

szkoda mi tego co to kupi, jak również tych którym trafią się podobne auta

http://images21.fotosik.pl/249/3d76349318abecfa.gif

Bardzo Mądry Wybór

firma "brain69" pozdrawia wszystkich:)

Opublikowano
koledzy a podpowiedzcie mi jaki olej jest najlepiej zalac, bo mam zamiar zmieniac. moja niunia ma juz przebieg okolo 400000 i jazdzi na polsyntetyku lotosa. troszke mi przepuszcza zimering przy skrzyni wiec dolewam litr co jakies 4000
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

uuuuuu to niedobrze ze na półsynttyku jeżdzisz zalej castrola gtx high millage, jasno niebieskie butla jakieś 80zł kosztuje i jest bardzo dobry, moja e34 ma 308000km i ani grama nie bierze oleju, tak samo eta któta ma jeszcze większy przebieg

po takim przebiegu tylko mineral

http://images21.fotosik.pl/249/3d76349318abecfa.gif

Bardzo Mądry Wybór

firma "brain69" pozdrawia wszystkich:)

Opublikowano
nie mylcie ludzxie silnikow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! m 50 a tym bardziej m52 nie moze jezdzic na pol syntetyku!!!!!!!!!!!!, tylko syntetyk! do m20 czy m30 to se mozesz lac mineral bo nie ma samoregulatorow