Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni jestem posiadaczem BMW E34 i chciałbym dowiedzieć się co i jak w niej działa

chodzi mi np o to że jest w niej zamiast paska łańcuszek wymienia go sie czy nie

jeśli ktoś może to prosze o napisanie ciekawostek i ważnych rzeczy dotyczących tego modelu

aha mój model jest z 95 r

pozdrawiam i prosze o pomoc

Opublikowano
Male.... to tak jakbyś poprosił na Forum aby napisać encyklopedie o E34. Całe Forum a zwłaszcza kwestia serii 5 to skarbnica informacji. Wystarczy tylko :search: . Nie jest to złośliwość ale trochę pracy nie zaszkodzi. Witam następnego posiadacza "ducha czasu". Pozdrawiam :handshake:
Opublikowano
jesteś nowy ,powoli niech sie chłopak nie zrazi do nas my też na początku g....o żeśmy wiedzieli ,poprostu wejdż na posty wszystkie jak masz czas i czytaj-radzę najpierw poczytać REGULAMIN-niektórzy juz maja po kilka śmigiełek (ostrzeżeń) koło nicków ,a to żle wpisali post . a to brzydko sie wyrażają na forum ,przestudiuj regul. -ja od niedawna i mam już dwa śmigiełka czy wszystkie słusznie nie wiem ,administrator ma zawsze! rację-pozdro Częstochowę -jeżdżę co roku w czerwcu na Jasną- :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

jeśli masz pasek to go wymień tak czy siak bo nie wiadomo kiedy go poprzedni właściciel wymieniał i czy wogóle to zrobił, a jak masz łańcuch to teoretycznie powininno się wymienić go po 400 tyś km

pozdro...

Opublikowano
widzę że nie chce ci sie trochę poszukać --- pasek lub łańcuch-raczej to drugie to nie -[przebieg] posprawdzaj oleje jak przedmówca pisze,w tylnym moscie ,może nie -zależy od przebiegu [sprawdż może stan], hamulce czy równo biora", stan zużycia klocków,zużycie tarcz,amory ,luzy na sworzniach, układ kierowniczy czy nie stuka nic [jaki luz?],płyn w chłodicy, żebyś nie jeżdził na H2O -pompa nie ma smarowania!!!, jak wygląda płyn hamulcowy ,stan opon , zbiezność, czy nie ma wycieków spód auta[skrzynia, dyfer, silnik],czy nie klekotają rano "boćki" zawory,filtr powietrza przejżyj,może trzeba auto konserwowac jak chcesz nim pojeżdzić mam na mysli stan spodu, jak sobie poscielisz tak się wy ...sz itd. resztę powoli na priva ,bo cię przejadą """moderatory""" --nie wiesz coś napisz najlepiej do kogoś kto ma taki model na priv, wiesz o co chodzi, -3maj sie pozdro :arrow: :arrow: :arrow:teraz zauważyłem-masz tds-a to układ paliwowy przejżyj, jakiś filtr -można po zimie i latach wylać do końca paliwo{spuścic] i przelac nowym z osadu-w dieslu zbiera sie "paciara" w baku
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
teraz zauważyłem-masz tds-a to układ paliwowy przejżyj, jakiś filtr -można po zimie i latach wylać do końca paliwo{spuścic] i przelac nowym z osadu-w dieslu zbiera sie "paciara" w baku

W E34 można odkręcić i wyjąć pompę paliwa (cały kosz) i przez otwór przy małej ilości paliwa wyssać śmieci, wodę i osad z dna baku wysysarką do oleju. A mając pompkę na wierzchu wyczyścić sitko na pompie.

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek