Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM.MOJA BUNIA JEZDZE OD POL ROKU I NA RAZIE NIE NARZEKAM.PALI MALO JAK NA 3.0D I DOBRZE KOPIE.MAM JEDNAK PROBLEM Z KLIMATRONIKIEM.OD PEWNEGO CZASU NA WYSWIETLACZU KOMPUTERA GLOWNEGO POKAZUJE SIE NIEWLASCIWA TEMPERATURA ZEWNETRZNA.-40 STOPNI NA POCZATKU A POZNIEJ NA CHWILE WRACA DO NORMY I ZNOWU TO SAMO.ZAUWAZYLEM ZE PO TYM WSZYSTKIM KLIMA NIE PRACUJE JAK NALEZY.MOZE KTOS MI NAPISZE GDZIE ZNAJDUJE SIE CZUJNIK TEMPERATURY BO MOZE COS SIE ZWIERA I POWODUJE TA ZMIANE TEMPERATUR.DODAM ZE KIEDY MAM NA KOMPIE -40 A NA KLIMIE +16 TO NAWIEWY DAJA NADAL CIEPLO POZDRAWIAM
Opublikowano
czujnik powinien mieć swoje miejsce w prawym nadkolu blisko zdeżaka jak końcówki w kostce zaśniedziały albo ugniły to pokazuje -40 .tylko jak to naprawisz to by temperatura się podniosła musisz przejechać kilka kilometrów (może wystarczy poczekać pare minut z włączonym zapłonem?)
Opublikowano

Wydaje mi się że czujnik temp. zewnętrznej nic nie ma do klimy.

Ja zgubiłem go (urwałem razem z kawałkiem nadkola w jakiejś zaspie) a klima pracowała dobrze, na wyświetlaczu też miałem -40.

Po założeniu nowego po kilku sek. na włączonym zapłonie "zaskoczył".

Klima pracowała dobrze z nim jak i bez niego.

Opublikowano

Klimatronik bez czujnika temperatury zew. głupieje. Jak na zegarach bedziesz miał -40C to on mimo że ustawisz na 16 to bedzie grzał. Prawe nadkole z przodu to miejsce czujnika.

Pozdrawiam.

Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!