Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:oops: ----chciałem napisać ten post gdzie indziej nie mogę wejść[ dział związany z mech. siln.}-trudno ,niech mi ktoś podpowie , mam kłopoty z obr. na luzie w trakcie jazdy[maleją]i po zatrzymaniu wracają do normy[E34 525 1988ROK+ gaz]]---tytułem wstępu----a teraz do rzeczy dziś spędziłem cały dzień przy bm, wiele przepatrzyłem , dużo sie dowiedziałem[ukł.chłodz. był zapowietrzony, mam wejścia na elektr. szyby-część już założyłem,założyłem podłokietnik itd. ] i zacząłem przeglądać gumową rurę od filtra do przepustnicy{jest oki}, ale co zauważyłem, i teraz muszę dobrze to opisać ,stojąc przy kole z przodu[od kierowcy] i patrząc na gumę wchodzącą do przepustnicy po prawej str. idą równolegle dwa plastikowe węże {rurki}jeden połączony jest z gumą , drugi nie[oba ida do silnika poniżej przepustnicy , na wysokości gdzieś elektro zaworu od spodniej rurki [węża] odchodzi pod kątem prostym cieniutki wężyk , i niestety koniec jest wypięty i nie wiem skąd --- :roll: poświęciłem się i dotknąłem językiem[bo palcem nic nie wyczuwałem]i ten cienki wężyk wytwarza podciśnienie [zasysa powietrze]:roll: i czuję że to całe moje nieszczęście z obrotami-niech mi ktoś powie gdzie on ma miejsce pod kolektorem czy gdzieś indziej -za diabła nie mogłem znależć otworu ażeby go nałożyć HELP!!! :arrow: :arrow: :arrow: [/b]
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
-mam z tym problem ,brak chwilowo aparatu!i jeszcze innej natury problem, -pozdro dzięki za chęci :arrow: :arrow: :arrow:
Opublikowano
gurde z tego trójnika wychodzi ale dokąd?bo wisi luzem w dół, mam zdjęcie na telefonie na priva można [jesli ktoś ma ochotę] podać numer do siebie-prześlę :arrow: :arrow: :arrow:antywirus nie pozwala mi otworzyc powyższego linka-niestety
Opublikowano

chodzi Ci o to ?

http://img143.imageshack.us/img143/9182/obraz001wz3.jpg

http://img143.imageshack.us/img143/5306/obraz002ux4.jpg

w oryg. przy przepustnicy ten wężyk wchodzi w gumową rurkę - u mnie była luźna ze starości więc zastąpiłem ją koszulką termo - jężeli chodzi Ci o ten weżyk a jest odpięty to lapie tam fałszywe powietrze ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
:) :D :wink: :idea: tak -misiek to jest to , byłem w garażu i podpiąłem, rozgrzałem silnik na krótkim odcinku obroty w opisywanym wczesniej przypadku nie spadły niżej 500 na luzie -qurde myślę że to chyba wreszcie po problemie oby! bo mnie już szlag trafiał----dzięki ----reszcie też dziękuje [ pisałem na privy-chciałem wysyłać zdjęcia z tel. kom. ale juz po wszystkiemu]--tak szukałem i nie wpadłbym że to idzie tam podłączyć myślałem że gdzieś przy silniku-a swoją drogą sprawdż kiedyś u siebie-po zdjęciu "go"co się dzieje[ i napisz do mnie kiedy!?] [głównie chodzi mi o gaz, ale na benzynie będą te same problemy podejrzewam]-raz jeszcze dzięki ,miałem zamiar ruszyć do jakiegoś konkretnego gaziarza!-pozdro :arrow: :arrow: :arrow:swoją droga co on tam zasysa, a raczej z kąd bo to wchodzi w karoserę -CIEKAWE!
Opublikowano
... on nie wchodzi w karoserię tylko do czujników ogrzewania , one mogą nie działać ale tą drugą końcówką / przy przepustnicy / łapie fałszywe powietrze do układu podciśnienia - resztę już sobie opisaliśmy na PW :wink:
Opublikowano
... on nie wchodzi w karoserię tylko do czujników ogrzewania , one mogą nie działać ale tą drugą końcówką / przy przepustnicy / łapie fałszywe powietrze do układu podciśnienia - resztę już sobie opisaliśmy na PW :wink:
Fajnie ze sobie popisaliście :lol:

a tak poważnie, u mnie ten wężyk jest ciachnięty i zatkany. to raczej dobrze że zatkany a raczej źle że ciachnięty Gdzie to podpiąć?

dzięki za info ;) pozdrawiam!

E39 540i touring jeszcze bardziej czarrrnaaa :twisted:

E30 325i touring diabelnie czarna (była!)

Opublikowano

xixek ...

Fajnie ze sobie popisaliście

... eeeee ... to nie tak jak myslisz :nienie: żadne sekrety - na PW to na flaszkę się umawialiśmy :mrgreen: bo na forum umawiać się nie można :mrgreen: ....

- chodzi Ci o wpięcie się do układu ogrzewania ? tzn. za grodzią czołową ?

Opublikowano
xixek ...

Fajnie ze sobie popisaliście

... eeeee ... to nie tak jak myslisz :nienie: żadne sekrety - na PW to na flaszkę się umawialiśmy :mrgreen: bo na forum umawiać się nie można :mrgreen: ....

nie no przecież sobie żartuję ;)

- chodzi Ci o wpięcie się do układu ogrzewania ? tzn. za grodzią czołową ?
dokładnie. w co tam się trzeba wpiąć jeśli w ogóle? irytuje mnie ta dyndająca rurka. nawet zaślepiona. poza tym nie lubię jak coś mam niepodpięte...

pozdro - Kris

Opublikowano

... no przecież wiem :mrgreen: inaczej bym nie pisał :hand:

- w E34 ten węzyk podpięty jest do takiego/ kich czujników elektronicznego sterowania ogrzewania / wersja bez klimy - do w. z klimą są inne / te czujniki są nad nogami pasażera / za schowkiem i kierowcy - za obudową nad pedałami

- sterują temp. wg. ustawienia pokręteł - chodzi o takie jak na tej aukcji :

http://www.allegro.pl/item186240059_czujnik_temperatury_wnetrza_do_bmw_e_34_93_.html

- poszukam co piszą w mądrych księgach o ogrzewaniu w E 30 i dam znać :wink:

Opublikowano

dzięki! a czy dobrze rozumiem, że jeśli mam full manual bez klimy to tego może u mnie nie być.... ?

pozdro - Kris